Şehit Babaları Ve Gaziler Sınıra Uğurlandı

Afrin harekatına destek vermek için sınırın sıfır noktasına hareket eden şehit babaları ve gazileri Vali Nurullah Naci Kalkancı yolcu etti.

Şehit Babaları Ve Gaziler Sınıra Uğurlandı
Adıyaman’dan 11 şehit babası ve 9 gazi, Hatay’ın Hassa ilçesinde Suriye sınırının sıfır noktasına hareket etti. Terör örgütlerine yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı’na destek için yola çıkan şehit babaları ve gazileri Vali Nurullah Naci Kalkancı, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy ve Emniyet Müdürü Metin Alper uğurladı.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği (TÜMŞAD) Adıyaman Şube Başkanı Hacı Erdengi ve beraberindeki şehit babaları ile gaziler yola çıktı. Erdengi, Türkiye’nin birçok ilinden şehit aileleri ve gazilerin Hatay’ın Hassa ilçesinde buluşacağını ve Mehmetçiğe destek vereceğini kaydetti.

Erdengi, Adıyaman’dan 11’i şehit babası, 9’u gazi olmak üzere 20 kişinin hareket ettiğini, Mehmetçiğimize moral ve destek gittiklerini söyledi.



Şehit babası Ali Ateş de vatan için her zaman Mehmetçiğin arkasında olduklarını belirterek, Cumhurbaşkanına teşekkür etti.

Şehit babası Nusret Mak ise bu vatan ve bayrak için her zaman canlarını feda etmeye hazır olduklarını aktardı.

Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, dış güçlerin oyunlarını bozmak için Afrin’de savaşan yiğit Mehmetçikler ile birlikte Türk milletinin kalbinin birlikte attığını vurgulayarak, şehit babaları ve gazilerin bu desteğinin ise çok anlamlı olduğunu kaydetti.

Vali Kalkancı, “Kahraman gazilerimiz, şehit yakınları maddi manevi ordumuzu destekledikleri, bu harekatın memleketimizin bekasını korumak üzere yapıldığını bütün dünyaya duyurmak ve milletin ordusunun arkasında olduğunu, Türkiye’nin haklılığını tekrar dünyaya duyurmak için bu gün Hatay’a doğru yolcu ediyoruz. Dualarla yolcu edeceğiz, selametle gitsinler. Orada hem ordumuzu, orada savaşan kahraman yiğitlerimize moral verecekler hem de dualarıyla onlara manevi destek vermiş olacak” dedi.



Vali, şehit babasıyla arasında geçen diyalogu paylaştı

Vali Kalkancı, geçen hafta Afrin’de şehit düşen Enes Sarıaslan’ın babası İmam Sarıaslan ile arasında geçen diyalogu duygulanarak anlatarak, “Suvarlı’da Enes Sarıaslan isimli Afrin şehidimizi geçtiğimiz günlerde toprağa verdik. Biz cenazeye gittiğimizde, cenazesini karşılamak için sabah erkenden köye gittik. Babasıyla beraber şehidimizi karşıladık. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu da cenazeye katıldı.

Cenazeyi kaldırdık, defnettikten sonra işte birkaç saat sonra ayrılmak için müsaade istediğimde şehidimizin babası İmam Sarıaslan, bana sarılarak, ‘Sayın Valim, sizi de yorduk kusurumuza bakmayın.’ Ben hayatımda hiç bu kadar duygulanmamıştım. Evladını toprağa yeni vermiş bir baba, bizim yorulduğumuza, bizim eziyet çektiğimize üzülüyor. Üç gün sonra mevlide gittik aynı şekilde, ‘Sizi yorduk Sayın Valim’ diyor. İşte bu millet yenilmez. Bunu kelimelerle anlatamazsınız, bu insanların bu duygularını, vatan sevgisini, millet sevgisini, maneviyatını anlayamazsınız” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA