Şehit Akif Güleş İmam Hatip Ortaokulundan Görsel Şölen

Şehit Akif Güleş İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından mimarı tasarım ve görsel sanatlar sergisi açıldı.

Şehit Akif Güleş İmam Hatip Ortaokulundan Görsel Şölen
Şehit Akif Güleş İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı eserler okulda düzenlenen sergi ile davetlilerin beğenisine sunuldu. Birbirinden farklı eserlerin ve resimlerin gösterildiği sergide öğrencilerin Teknoloji Tasarım ve Görsel Sanatlar dersinde dönem içerisinde yaptığı çalışmalar sergilendi.

Serginin açılışında konuşan Okul Müdürü Nevzat Yiğit, “Görsel Sanatlar ve Mimarı Tasarım sergimizde öğrencilerimiz tarafından hazırlanan 500’ü aşkın eser yer almaktadır. Yapılan araştırmalar sanat ve sportif aktiviteleriyle uğraşan çocukların İngilizceden, matematiğe, sosyal bilimlerden, fen bilimlerine kadar geniş bir alanda daha başarılı oldukları gözlemlenmiştir. Araştırmalara göre müzik, resim, tasarım, çizim gibi sanat dallarından herhangi birinde çalışmalar yapan öğrencilerin, uygulanan testler ve sınavlarda daha yüksek puanlar elde ettiğini ortaya koymuştur. Öğrencilerin kendine olan özgüvenleri artmakta, sosyal hayatta ve akademik alanda başarıları artmaktadır. Daha önce 15 Temmuz Darbe Girişimi, Kudüs ve Mescid-i aksa, Kırk Ayet ve Kırk Hadis konularında resim sergileri açtık. Bizler öğrencilerimize değerlerimizi sanata nakşetmelerini, geçmiş ve gelecek kuşaklar arasında bağ kurmalarını da sağlamış bulunmaktayız. Mimari tasarımla genç kuşakların hayallerini yeni modellerle hayatta katkı sunacaklardır. Ayrıca sanat eğitimi alan ve sanatla ilgili faaliyetlerde bulunan öğrencilerin okul hayatından kopma oranlarının daha düşük olduğu tespit edilmiştir ”dedi.

Serginin açılışına İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Can Erdoğan, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Altındal , Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Kurkut , Memur Sen ve Eğitim Birsen Başkanı Ali Deniz , AK Parti İl Başkanvekili Mehmet Dağtekin, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri ve okul idarecileri katıldı.

Kaynak: İHA