Şehit Ailelerinden Afrinli Annelere 4 Dilde Mektup

Kocaeli'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, şehit ailelerinin Afrinli annelere Türkçe, İngilizce, Arapça ve Kürtçe yazdığı mektup gönderildi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu: 'Kadını cahiliye toplumundan alıp, büyük bir 'anne medeniyeti' kuran hazreti Muhammed, tüm Müslümanlar için büyük bir öğretmen ve rehberdir' 'Kadınlarımızı, annelerimizi önemsiyoruz. Kadınlara değer vermeyen toplumların gelişmesi, mutlu ve huzurlu olması mümkün değildir. Bu konuda sayın Cumhurbaşkanımız, Türkiye'nin önünü açan kararlar alıyor'

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nce, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen "Kadınlar Bir Araya Geliyor" etkinliğinde, Afrinli annelere, "Tek Mektup" başlığıyla Türkçe, İngilizce, Arapça ve Kürtçe yazılan mektup gönderildi.

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında, şehit aileleri, Kent Konseyi Kadın Meclisi, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların katılımıyla etkinlik düzenlendi.

Program kapsamında ilk olarak İzmit Bağçeşme Şehitliği ziyaret edildi. Burada Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı ve şehitler için dua edildi, şehit mezarlarına karanfil bırakıldı.

- Afrinli annelere mektup

Milli İrade Meydanı’nda, şehit anneleri ve aileleri ile gazi yakınları ile kadın sivil toplum kuruluşlarından yaklaşık 5 bin kadının katıldığı programda, İzmit Müftüsü Musa Bilgiç tarafından Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan ve diğer şehitler ile Türk ordusunun zaferi için dua edildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, burada yaptığı konuşmada, kadını cahiliye toplumundan alıp, büyük bir "anne medeniyeti" kuran Hz. Muhammed'in tüm Müslümanlar için büyük bir öğretmen ve rehber olduğunu söyledi.

Kocaeli'nde kadınlar için çok güzel çalışmalar yaptıklarını ve projeler ürettiklerini anlatan Karaosmanoğlu, şunları kaydetti:

"Anneler sağlıklı olursa, aile sağlıklı olur. Anne mutlu olursa aile mutlu olur. Anne bilinçli olursa aile ve toplum bilinçli olur. Onun için kadınlarımızı, annelerimizi önemsiyoruz. Kadınlara değer vermeyen toplumların gelişmesi, mutlu ve huzurlu olması mümkün değildir. Bu konuda sayın Cumhurbaşkanımız, Türkiye'nin önünü açan kararlar alıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak çalışma ekibimizle, kadınımızın toplumda hak etiği yeri alması ve mutlu olması için her türlü çabayı gösteriyoruz."

Karaosmanoğlu, başta Afrin şehitleri olmak üzere tüm şehitlere rahmet diledi.

Kocaeli Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Işıl Bozca ise ilk kadın meclisi kuran il olduklarını belirterek, bunu yeterli görmediklerini ifade etti.

Köyünde tarlasında, şehirde fabrikada, büroda, evinde bütün gün çalışan ama sosyal güvencesi olmayan binlerce kadının olduğuna dikkati çeken Bozca, "Kadınlarımızı sosyal güvence dışında da birçok sorunları var. Hayatın her alanında tutunmaya çalışan, bunu yaparken sorunlarla boğuşan kadınlarımız var. Şiddet gören, taciz edilen kadınlarımız var. Ancak tüm bu olumsuzluklara rağmen Türk kadınının birçok alanda başarıdan başarıya koştuğu da bir gerçek. Özellikle son 14 yılda yaşanan gelişmeler bunun en büyük ispatıdır." şeklinde konuştu.

- Mektubu şehit annesi okudu

Konuşmaların ardından, "Tek Mektup" başlığında Afrinli annelere gönderilmek üzere Türkçe, İngilizce, Arapça ve Kürtçe yazılan anlamlı bir mektup, 2015 yılında Siirt'te PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısında şehit olan jandarma komando er Emre Kaan Arlı'nın annesi Emine Arlı tarafından okundu.

Arlı, mektubu okurken zaman zaman duygulu anlar yaşarken, katılımcılar gözyaşlarına hakim olamadı. Şehit annesi daha sonra mektuba ilk imzayı attı.

Kocaelili kadınların ve şehit annelerinin imzaladığı Afrinli annelere yazılan mektupta, "Evlatlarımız sizlerin orada daha mutlu bir şekilde yaşamanız için canlarıyla, kanlarıyla görev yapıyor. Evlatlarımız önce Allaha, sonra size emanet" ifadeleri yer aldı.

Kadınlar tarafından imzalanan mektup, Afrinli annelere ulaştırılmak üzere, alanda bulunan PTT görevlisine teslim edildi.

Etkinliğe katılan kadınlar, milli mücadelenin kadın kahramanlarının fotoğraflarının olduğu dövizlerler taşıdı, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde slogan attı.

Milli İrade Meydanı'ndaki etkinlik, sanatçılar Uğur Işılak ve Esat Kabaklı'nın kahramanlık türkülerinden oluşan konseri ile sona erdi.

Etkinliğe, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Adnan Uyar, AK Parti Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz, Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, şehit aileleri ve Afrin'de görevli asker ve polislerin yakınları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

- "Zafer elbette inananlarındır"

Afrinli annelere gönderilen mektupta, şu ifadeler yer alıyor:

Sevgili Afrinli kardeşim,

Biliyoruz, çok zor günler geçiriyorsun…

Ülkende önce zalim Esed ve ardından iç savaş neticesi ortaya çıkan terör örgütlerinin baskısı altındasın.

Teröristlere ve paralı profesyonel katillere karşı kolun kanadın kırık, biliyoruz.

Malın, canın, evlatların, eşin, namusun tehdit altında.

Güçlünün her istediğini yapabileceğini zannettiği, bu acımasız dünyada bir kurtarıcı yok mu, diye bekliyorsun!

Korkma!

Özgürlüğe ve refaha ereceğin günler yakın…

Mehmetçik, seni bu zalimlerin elinden kurtarmaya geliyor…

Nasıl Çanakkale’de dedelerimiz, ninelerimiz emperyalistlere karşı omuz omuza şehadet şerbetini içtiyse; tam 100 yıl sonra bugün de yine omuz omuza Afrin’de dur diyoruz.

Çektiğin sıkıntıları, acıları, korkuları… Burada yüreğimizin en derin noktasında hissediyoruz.

Bizleri bölen sınırlar, aradan yüz yıl geçse de kalplerimizi bölemedi.

Nasıl ecdadımız, Çanakkale’de, Mohaç’ta destanlar yazdıysa; inşallah evlatlarımızın da Afrin’de yazdıkları destanları, torunlarımıza anlatacağız…

Zafer elbette inananlarındır.

Bu uğurda şehit verdiğimiz, o en yüce makama ulaşan kahramanlarımız, ümmetin yüz akıdır!

Sevgili kardeşim,

Buradan sana yardıma gönderdiğim Mehmetçik’e iyi bak. Onu önce Allah’a, sonra sana emanet ediyorum. Sevgi ve muhabbetle.

Kardeşlerin, Kocaelili Anneler

Kaynak: AA