Rallici Çetinkaya Tecrübesini Öğrencilerle Paylaştı

Milli rallici Burcu Çetinkaya Bucak, Muş Alparslan Üniversitesinde (MŞÜ) düzenlenen "Gençlik, bağımlılık ve gönüllük" konulu seminerde öğrencilerle buluştu.

Rallici Çetinkaya Tecrübesini Öğrencilerle Paylaştı
Yeşilay Muş Şubesinin konuğu olarak kente gelen Çetinkaya, Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında üniversitenin konferans salonunda düzenlenen seminerde, öğrencilere tecrübelerini anlattı.

Bağımlı ve bağımsız hayat arasındaki farkı bizzat yaşadığını dile getiren Çetinkaya, şöyle konuştu:

"Bağımsız ve özgür hayat çok daha güzel. O yüzden neye bağımlılık potansiyeliniz varsa, buna şu anda günümüzde cep telefonu da dahil hemen aklıma bir şeye bağımlı olduğum günler geliyor ve erken müdahale etmeye çalışıyorum. Bir şekilde uzak durmaya çalışıyorum. Tabi teknoloji şu an benim için tehlike arz eden konu. Orada şöyle bir durum var. Hani sigara zararlı herkes biliyor ve kabul ediyor. Ama teknolojide 'bu benim işim, bununla ilgili haber takip ediyorum, işte kendi etkinliklerimi duyuruyorum' gibi bahanelerim de olabiliyor. O yüzden tam olarak zararlı kapsamına girmediği yerler de var."

Ralli merakına da değinen Çetinkaya, ralliye 1993'te ilgi duymaya başladığını ve o zamanlarda ralli izlemeye gittiğini söyledi.

Babasının otomotiv sektöründe çalıştığını ifade eden Çetinkaya, şunları kaydetti:

"Doğayı her zaman çok sevdim. Doğanın içerisinde otomobil ve insan unsurunun birlikte olması, takım ruhu olması, pilot ve kokpilot takım halinde çalışılması bunlardan çok etkilenmiştim. Ama hayatıma geçmesi 1993 yılında hayalini kurduğum şeyin gerçek olmaya başlaması 2005 yılını buldu. Yaklaşık 12 sene sabretmek durumunda kaldım. Ama buradan da çok önemli bir ders çıkardım, bu hayata dair. Bir şeyin hayalini kuruyorsam hemen olmuyorsa yılmıyorum. Diyorum ki bu da 12 sene sonra olmuştu. Kim bilir belki 20 belki 15 sene sonra ama hayırlıysa hayalini kurduğum hayat için mücadele ediyorsam neden olmasın diyorum."

Kaynak: AA