Premiere Vision Fuarı İstanbul Kongre Merkezi'nde Başladı

Tekstil ve moda dünyasının önemli fuar markası olan Premiere Vision, İstanbul Kongre Merkezi’nde başladı. Fuarda tekstilin yenilikçi isimlerinden Ayşen Zamanpur, markalaşmanın ve girişimciliğin önemini anlattı.

Premiere Vision Fuarı İstanbul Kongre Merkezi'nde Başladı
Tekstil ve moda dünyasınınönemli fuar markası olan Premiere Vision, İstanbul’daki 8’inci sezonunu İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdi. İstanbul’un Doğu ve Batı modasındaköprü görevi görmesi hedefiyle yola çıkılan ve bu yöndeki hedefler doğrultusunda çalışmaların sürdürüldüğü Premiere Vision İstanbul, global markaların ilgi odağı haline gelirken, gerçekleştirilen en önemli yeniliklerden biri de “Tekstil Liderleriyle Sohbetler”dizisi oldu. “Markalaşmada Tasarımın Gücü” temasıyla düzenlenen ilk sohbetin konukları Herald Tribune Gazetesi’nin “dünyayı fetheden kaşmirci” diye nitelendirdiği Silk & Cashmere CEO’su Ayşen Zamanpur ve uluslararası alanda tekstil ve moda fuarcılığında markalaşan Premiere Vision’un, Uluslararası Fuarlar Direktörü Guglielmo Olearo oldu. Programda markanın öneminden ve girişimciliğin vurgusunu yapan Zamanpur, gençlerin de bu sektörde bulunmasının son derece önemli olduğunu vurguladı.

“Marka olmak çok zor bir şey ama marka olmamak kadar değil”

Markanın önemini ve markasızlığın bu sektörde zor bir iş olduğunu dile getiren Ayşen Zamanpur, “Marka olmak çok zor bir şey. Ama marka olmamak kadar değil. Marka olmamak çok zor bir şeydir. Bu kadar rekabetin yüksek olduğu, insanların, tüketicilerin bu kadar kolay her şeye, her an, gece üstlerinde pijamalarıyla televizyon karşısında sizin ürettiğiniz ürüne ulaşabildikleri bir dünyada marka olmazsanız yaşama şansınız çok düşüktür” şeklinde konuştu.



“Gençleri destekleyeceğiz, başka bir yol görmüyorum”

Ekosistemin de aynı zamanda korunması gerektiğini ve gençlerin de girişimcilik konusunda desteklenmesini söyleyen Zamanpur, “Ekosistemi oluşturmak çok zor değil. Bunu yapmak için sadece kararlı olmak gerekir. Nasıl sigara kampanyası ile inanılmaz sigara bıraktırılmış. Çünkü üstüne gidildi. Bakan da gitti, kamu spotları yapıldı. Girişimcilik, ekosistem, destek diyeceğiz, gençleri destekleyeceğiz, başka bir yol görmüyorum” dedi.



“Perakendeye girmek Türkiye’de çok havalı bir şey değil”

Perakendeye girmenin artık özel bir şey olmadığını dile getiren Zamanpur,“Perakendeye girmek Türkiye’de çok havalı bir şey değil. Hatta böyle aileden gelen, esnaf kültüründen gelen, çok eğitimli insanların yapmadığı, biraz aile işi ve biraz da mecbur kaldığım bir işti” ifadelerini kullandı.

“45 yıllık bir fuar organizasyonu”

Premiere Vision İstanbul’un kısaca tarihçesinden bahseden Türkiye Ofisi Direkörü olan Gülperi Erkanlı ise, “Premiere Vision’un aslında hikayesi çok uzun. Çünkü 45 yıllık bir fuar organizasyonu. Ancak şunu belirtmeyi isterim. Bundan 45 yıl önce Fransa’nın Lyon Şehri’nde ipek üreticisinin bir hayali ile yola çıkıp kurulan bu fuar, zaman içerisinde o kadar büyüdü ki önce Fransa’nın tamamını içeren, arkasından Paris Şehri’ne taşınan tüm Avrupalı üreticileri içeren 2000’li yılların başında biz Türklerin de, Türk firmalarını, Türk üreticilerini de yer aldığı bir oluşum olaraktan bugün 45’nci yılına gelmiş durumda. Premiere Vision İstanbul ise 4 yıldır Türkiye’de var” diye konuştu.



“Misyonumuz genç yetenekleri moda dünyasına kazandırmada ilk adımı atmalarını sağlamak”

Premiere Vision markasının, gençlere girişimcilik konusunda yardımcı olduğunu belirten Erkanlı, “Genç tasarımcılar, genç tasarımcı adayları ve onlarla işbirliği yapmak, onlara aslında bir platform sunmak çok önemli. Çünkü zaman gerçekten çok hızlı akıp gidiyor. Bizim misyonlarımızdan bir tanesi de genç yetenekleri moda dünyasına kazandırmada aslında ilk adımı atmalarını sağlamak” dedi.

Kaynak: İHA