Öğrencilerden Mehmetçiğe Destek

Kütahya’nın Pazarlar ilçesine bağlı Sofular ilk ve ortaokul öğrencileri tarafından, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye’nin Afrin bölgesindeki terör hedeflerine yönelik Zeytin Dalı Harekatı’nda görevli askere destek olmak amacı ile ’askere dua ve bayrağa selam’ programı düzenlendi.

Öğrencilerden Mehmetçiğe Destek
Yoğun bir katılımın sağlandığı programda birbirinden duygusal gösteriler yapan öğrenciler program girişinde Mehmetçik için yardım topladılar.

Programda Mehmetçik adına söz hakkı alan İlçe Jandarma komutanı Mehmet Ömer Halitoğulları, programı hazırlayan öğrencilere teşekkür etti. Konuşmasının akabinde Halitoğulları, katıldığı bir operasyon esnasında giydiği tişört ve beresini öğrenciler adına Ayşe Gündoğan adlı öğrenciye hediye etti.

Görüşlerini aldığımız öğrenci Ayşe Gündoğan, "bu tişört ve bere bizim için çok büyük anlam ifade ediyor. Bu hediyeleri okulumuzun en güzel yerinde sergileyeceğiz" dedi.

Ardından şiirini okumak için sahneye davet edilen öğrenci Ayşe Gündoğan’ın tişört ve bereyi giyerek sahneye çıkması duygu dolu anlar yaşattı.

Birbirinden duygusal gösterilerle devam eden programın sonunda Okul Müdürü Ali İhsan Poslu ve Sofular Köyü muhtarı Mehmet Ali Özdemir, ilçe Kaymakamı Gürsel Temurci’ye günün hatırası olarak öğrenciler tarafından filografi sanatıyla yapılmış olan el yapımı bayrağı hediye etti.

Görüşlerini aldığımız Okul Aile Başkanı Kurtar Karadumun, "Askerlerimizin cephede yazdığı destanı öğrencilerimiz bugün burada yazdılar. Yaşlısıyla, genciyle, çocuğuyla herkes bu gün gösterdi ki bu vatanın sahibi var ve bu millet ebediyen var olacak" dedi.

(MB-EFE)
Kaynak: İHA