Muş'ta '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' Etkinliği

Muş Belediyesi Kadın Meclisi tarafından "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" münasebetiyle bir etkinlik düzenlendi.

Muş'ta '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' Etkinliği
Muş’ta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, Muş Belediyesi Kadın Meclisi tarafından Muş Ticaret ve Sanayi Odasının konferans salonunda bir etkinlik düzenlendi.

Yoğun bir katılımın sağlandığı program, ilk olarak saygı ve duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla devam eden programda, Muş İl Müftüsü Alettin Bozkurt bir konuşma yaparak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün öneminden bahsetti.

Yapılan konuşmanın ardından kürsüye gelen Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, kadınların önemine dikkat çekerek, "Peygamber Efendimiz; ’Kadınlar hakkında Allah’tan korkunuz. Çünkü siz onları Allah’ın emâneti diye aldınız. Allah’ın sözü uyarınca ırzlarını kendinize helâl kıldınız’ buyuruyor. Kadın biz erkeklere; narin, hassas, kırılgan bir mücevher gibi emanet edilmiştir. Haklarını gözetmeyi, koruyup kollamayı, gönlünü hoş tutmayı dinimiz bize defaatle hatırlatmıştır. Bizler bu kıymetli topraklarda yaşayan, elleri kurumuş, çatlamış yahut her türlü fedakârlığı hiç düşünmeden yapan annelerin evlatlarıyız. Anadolu kadını her türlü sıkıntı ve meşakkati sabırla göğüsler. Küçük bir kız çocuğu iken babasına, eş olduğunda kocasına, anne olduğunda çocuğuna aydınlık olur. Bir anne çocuk yetiştirir Kudüs olur, Selahattin olur, Malazgirt olur, Alparslan olur ve yine o nice övgülere en layık o olur. Zihniyeti, psikolojisi bozuk bireyler tarafından kadınlarımıza, hatta çocuklarımıza yaşatılan acıları unutmamak, diri tutmak ve tekrarlanmaması için çabalamak 8 Mart değil her gün emanetlerimize sahip çıkmak en asli görevlerimizdendir. 8 Mart; acı çeken, incinen, kırılan, hor görülen, fikri sorulmayan, çığlık atması dahi engellenen, biricik oğlunun şehadetini görmüş, eve hapsedilmiş ve üzgün her kadının güldüğü, hatırlandığı ve hiçbir acıyı tekrar yaşamayacağı bir gün olsun. Umudumuz, neşemiz ve hevesimiz bakî olsun" dedi

Başkan Asya’nın konuşmasının ardından kürsüye gelen Muş Eski Müftüsü Dursun Ali Şeker ise, Muş’un kendisi için ayrı bir değeri, ayrı bir kıymeti olduğunu hatırlatarak, "İnsanı, halkı, gençleri fevkalade bir ruha, sevgiye, saygıya sahiptir. Bundan dolayı bütün Muşlu kardeşlerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Eski medeniyetlerde ve günümüz dünyasında kadının yeri ve önemine dikkat çeken Şeker, "Eski medeniyetlerde ve günümüz dünyasında, kadın nerede? Nasıl? Hangi durumda? Tevrat Yahudilere gönderilen bir kitap, ama eldeki Tevrat orijinal, Allah’tan gelen kitap değil. Yahudiler, o azgın olan Yahudiler. İyilere sözümüz yok. Azgın olan Yahudiler; onu yaktılar, yıktılar, imha ettiler. Sonra onun yerine uyduruk bir Tevrat çıkardılar. İncil de öyle. İncil de Yahudilere, Hz. İsa’ya gelen bir kitap. Oda orijinal şekliyle elimizde yok. Sadece Kur’an-ı Kerim orijinal. Harfine varıncaya kadar orijinal elimizde, Rabbimize şükür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Program, soru cevap kısmı ile sona erdi.
Kaynak: İHA