Mete Yarar Açıklaması 'Afrin'de Amerikalılar Yüzünü Gizlese De Şişkin Bacaklarından Tanırım'

Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, Bağcılar Belediyesi’nin düzenlediği programda Afrin Operasyonu’nu ve Türkiye’nin bölgedeki geleceğini anlattı. Sadece terör örgütü değil yedi düvele karşı savaşıldığını söyleyen Yarar, “Son zamanlarda yüzlerini gizleyen adam sayısı artmaya başladı. Her yerini de kapatsa duruşundan silah tutuşundan, hareketlerinden tanırım. Bacak yapılarına bakıyorum normalden baya kaslı. Çöldeki terörist bacaklarını kuvvetlendirmez. Ama Amerikalılar çok fazla spor yaptıkları için bacak kasları çok fazla şişkin oluyor” dedi.

Mete Yarar Açıklaması 'Afrin'de Amerikalılar Yüzünü Gizlese De Şişkin Bacaklarından Tanırım'
Güvenlik Uzmanı Mete Yarar Bağcılar Belediyesi tarafından gerçekleştirilen “Afrin Operasyonu ve Türkiye’nin Geleceği” başlıklı seminere katıldı.

Moderatörlüğünü Televizyon programcısı Türker Akıncı’nın yaptığı programda Yarar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yürüttüğü operasyonla ilgili bilgilerini fotoğraf ve videolarla anlattı.

Türkiye neden Afrin’de?” sorusuna “Biz Afrin’e gitmedik, Afrin bize geldi” şeklinde yanıt veren Yarar, Türkiye’nin bölgede terörle mücadele ettiğini ancak yedi düvelle de bir savaş içinde olduğunu belirtti.



Türkiye şu anda ne derse onu yapıyor, lafı gevelemiyor”

Operasyonun dünyadaki normlara göre çok hızlı bir şekilde devam ettiğini söyleyen Yarar, “Operasyon yavaş gidiyor diyenlere şunu söylemek lazım. Yaklaşık İstanbul büyüklüğünde bir arazide operasyon yapılıyor ve dünyadaki normlara göre çok hızlı bir şekilde devam ediyoruz. Operasyonun 46. Gününde bölgedeki 10 bin teröristten 3 bini öldürüldü. Bir kısmı kaçtı bir kısmı silah bıraktı. Şu anda sahada ortalama 4 bin terörist kaldı. Bugün itibariyle teröristlerin yarıya yakınını etkisiz hale getirmiş durumda. Türkiye şu anda ne derse onu yapıyor lafı gevelemiyor. Afrin’de güçlü Türk ordusunun arkasında operasyonda tam destek veren 81 milyon var” dedi.

Yerli ve milli olmak konusuna da değinen Yarar şunları söyledi: “Hiç kimseden bir şey almadan bu operasyonu sonuna kadar yürütebiliyoruz. Artık milli ve yerli bir sanayimiz var. Gördüğünüz bütün mühimmat Türkiye tarafından üretiliyor. Bir taraftan yapıyor bir taraftan çarpışıyoruz. Bölgede bir Çinli terörist ‘Türkiye beklediğimizden daha büyük bir savaş makinesiymiş. Adamları durdurmak mümkün değil’ demişti. Bunu onların eğittiği adamlar söylüyor” dedi.



“Amerikalılar Türklerle karşılaşınca ne yapacaklarını düşünsünler”

Türk ordusunun yedi düvele karşı savaştığını belirten Yarar, “Şu anda sadece bir terör örgütüyle değil arkasındaki yedi düvelle de mücadele ediyoruz. Oradan bazı fotoğraflar yansıyor Çin’den ve Japonya’dan bile gelmiş teröristler var. Bir de gördüklerimizin dışında yüzlerini gizleyen adamlar var. Teröristler normalde yüzünü gizlemezler. Adam zaten orada yaşıyor niye gizlesin ki. Son zamanlarda yüzlerini gizleyen adam sayısı gittikçe artmaya başladı.

Uzaktan baktığımda adamın o coğrafyanın adamı olup olmadığını anlarım. Boyundan posundan, duruşundan, silah tutuşundan, hareketlerinden anlarım. İstediği kadar her tarafını kapatsın. Yüzünü kapatsın kıyafetlerini giysin hiç fark etmez. 10 saniye sonra anlarım. Teröristler çoğunlukla silahı omuzundan sarkıtır özel eğitim alanlar ise göğsünde çapraz şekilde tutar. Bacak yapılarına bakıyorum normalden baya kaslı. Teröristler, bacak kasları kuvvetli olacak araziden gelmiyor. Bildiğiniz çöl burası. Çöl arazisindeki adamın bacaklarını kuvvetlendirmeye gerek yok ki. Ama Amerikalılar ve yabancı özel askerler çok fazla spor yaptıkları için bacak kasları çok fazla şişkin oluyor” şeklinde konuştu.

Yarar, “Amerikalılarla karşı karşıya gelirsek ne olacak?” sorusuna ise “Niye bize soruyorsunuz ki bunun muhatabı Amerika. Bence onlar düşünsün Türklerle karşılaşınca ne yapacaklarını?”

Şehit yakınlarının da yoğun ilgi gösterdiği programa İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA