Mehmetçiğe Destek İçin Mektup Ve Resim Gönderdiler

Erzincan Demirkent Terzibaba İmam Hatip Ortaokulu’nda eğitim gören 407 öğrenci, Teröre karşı mücadele eden Afrin’de ki Mehmetçiğe, yazdıkları mektupları ve çizdikleri resimleri gönderdiler.

Mehmetçiğe Destek İçin Mektup Ve Resim Gönderdiler
Erzincan Demirkent İmam Hatip Ortaokulu, öğrenci, öğretmen ve velileri sınır hatlarında vatan savunması için canla başla mücadele eden, Afrin’de ki asker ve polislere duyulan minnetin göstergesi olarak kampanya başlattı.

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün’ün de katıldığı, Erzincan Demirkent Terzibaba İmam Hatip Ortaokulunda gerçekleştirilen etkinlikte, 407 öğrenci yazmış oldukları mektupları ve çizdikleri resimleri Afrin’de görev yapan Mehmetçik ve polislere gönderdiler.

Öğrencilerin taleplerine duyarsız kalmadıklarını belirten, Demirkent Terzibaba İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Muharrem Yılmaz öğrencilere, öğretmenlere ve ailelere desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, düzenlenen etkinliğin var olan değerler ile çocukların değerlenmesi ve bu değerlere olan hassasiyetleri bizlerden daha fazla olmasının kendilerini ziyadesiyle memnun ettiğini söyledi.



Aziz Gün açıklamasında; “Erzincan Demirkent Terzibaba İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerimiz yazmış oldukları mektupları Afrin’de görev yapan Mehmetçiklerimize göndermek için hazırlık yapmışlar. Bizlerde bunun için buradayız. Biliyoruz ki Toplulukların tarih sahnelerinde var olmaları için olmazsa olmaz bazı değerler üzerine inşa edilmesi lazım. Bu değerler toplumların tarih sürecindeki ömürlerini de belirleyen değerlerdir.

Kadim bir değere sahip olan ülke olarak, tarih olarak, medeniyet olarak bu değerleri yaşatmış, yaşamaya çalışmış ve bütün coğrafyamıza hâkim kılmaya çalışmış bir medeniyetin mensuplarıyız. Bizler sadece kendimizi değil komşumuzu kendimizden ve nefsimizden daha çok düşünen bir medeniyet olarak tarih sahnesinde daima var olmuşuz ve mazlumun da yanında olmuşuz.

Var olan değerlerimizle çocuklarımızın değerlenmesi, bu değerlere olan hassasiyetleri bizlerden daha fazla olması bizleri memnun ve mutlu ediyor. Erzincan’ımız da da bazı okullarımızda kermes düzenlenerek geliri Mehmetçik vakfına gönderilirken, bazı okullarımız yöresel yemeklerimizi yaparak sınır bölgelerine gönderdiler. Bu okulumuzda da gördüğünüz gibi öğrencilerimiz duygu ve düşüncelerini, askerlerimizin orada yalnız olmadıklarını haykırmak için bu minik yüreklerin güzel sözcükleri inşallah askerlerimize daha büyük bir güç ve moral verecektir” diye konuştu.

Aziz Gün, bu etkinlikte emeği gecen öğrenci, öğretmen ve idarecilere teşekkür etti.

Erzincan Demirkent Terzibaba İmam Hatip Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi Esma Kılıç Mehmetçiğe yazdığı mektubunda; “Hep bir abim olsun diyerek başladığı satırlarında, beni koruyan, ülkemi koruyan, kendi canları pahasına bizleri koruyan binlerce abim var. Bazen benim kardeşimde olsun diye düşünürdüm ama şimdi ise benim binlerce kardeşim var çünkü sizlerin çocukları zaten benim kardeşim. Sizler ülkemizin gurur kaynağısınız. Bir insan Türk deyince akla Türk askeri geliyor. Sizler 80 milyon inşamızın aklında kalplerinde, dualarındasınız. Keşke yüreğimden geçenleri buraya dökebilsem diyerek devam eden öğrenci Kılıç, ben sizlere olmayan hakkımı helal ediyorum. Sizlerde haklarınızı helal ediniz. Bu arada hepiniz babamın da dualarındasınız” ifadelerine yer verdi.

Yusuf Kadir Karakaş ise okuduğu Bayrak şiiri ile duygulandırırken, 6. Sınıf öğrencisi Elif Zehra Özdemir yaptığı teşekkür konuşmasın da; “Okulumuzda ki bütün öğrenciler, öğretmenler ve hatta velilerimiz gönüllü olarak katıldılar. Şunun bilinmesini isteriz ki bütün dualarımız onlarla beraber. İnşallah bu kutlu mücadelede başarılı olacaklarına inanıyoruz Allah Yardımcıları olsun” diye konuştu.

Program öğrencilerin yazmış oldukları mektuplar ve çizdikleri resimler ile birlikte çekilen toplu fotoğraf ile sona erdi.

407 adet mektup ve resim daha sonra postaya verilmek üzere toplandı.
Kaynak: İHA