Maketlerin Gelirini Yardıma Muhtaç Çocuklara Bağışlıyor

Almanya’da yaşayan Gürdal Mutlu, yaptığı maketlerin gelirini eğitime muhtaç çocuklara bağışlıyor.

Maketlerin Gelirini Yardıma Muhtaç Çocuklara Bağışlıyor
Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletine bağlı Gelsenkirchen şehrinde Gürdal Mutlu, yaptığı maketlere renk veriyor. Mutlu, Gelsenkirchen Belediyesi tarafından desteklenen eğitim kursunda aldığı eğitim ile ürettiği maketlerden elde ettiği geliri, eğitime muhtaç çocuklara bağışlıyor.

“Maket şehir” kurmak istiyor

Maket yapımını Gelsenkirchen Belediyesi destekli bir kursa katılarak öğrendiğini söyleyen Mutlu, "Uzun zamandan beri de merakım vardı. Şimdi bunu profesyonel bir şekilde yapıyorum. Maketlerimden elde ettiğim gelirleri de, gerçek anlamda eğitime muhtaç olan çocuklarımıza bağışlıyorum. Özellikle, gemi maketlerim büyük ilgi görüyor. Maket tasarımlarımda, Türkiye’ye özgü semboller kullanarak, ülkemizi de tanıtmaya çalışıyorum. İleride en büyük hayalim, bir ‘maket şehir’ kurmak. Bunun için de bir çalışmam var. Belediyenin düzenlediği programlarda da eserlerimi sergileme imkanı buldum. Gelsenkirchen Belediye Başkanı ve diğer yetkililer, maketlerimi çok beğendi. Bu da beni daha da cesaretlendirdi. Maket yapımı beni dinlendiriyor. Özellikle çocuklarımıza bunu tavsiye ederim. Bu tür kurslara mutlaka katılsınlar” dedi.

Gemi ve ev gibi yüzlerce maket eseri bulunan Gürdal Mutlu, eserlerini de düzenleyeceği bir programla sergilemek istiyor.
Kaynak: İHA