Katarlı Üniversite Özgün Lisansüstü Programları İçin Uluslararası Başvuruları Kabul Edecek

Katar’da bulunan Hamad Bin Khalifa Üniversitesi (HBKU), dünya standartlarında birinci sınıf, 17 adet lisansüstü programı için uluslararası başvuruları kabul ettiğini duyurdu.

Katar’da bulunan Hamad Bin Khalifa Üniversitesi (HBKU), dünya standartlarında birinci sınıf, 17 adet lisansüstü programı için uluslararası başvuruları kabul ettiğini duyurdu. 4 fakülteye sahip olduğu belirtilen üniversitenin fakültelerinin; Fen Bilimleri ve Mühendislik Fakültesi, Hukuk ve Kamu Politikaları Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ve İslami Çalışmalar Fakültesi olduğu bildirildi.

HBKU Başkanı Dr. Ahmad M. Hasnah, şöyle konuştu.

"Uluslararası öğrencileri kabul etme geleneğimizden gurur duyuyoruz. Halen yaklaşık 60 farklı ülkeden 600’ü aşkın öğrenci lisans programlarımıza kayıt yaptırmış durumda ve bu yıl daha fazla sayıda öğrenciyi kabul etmeyi bekliyoruz. Dünyanın dört bir yanından öğrencileri buraya gelmeye ve Katar’ın kalbindeki yenilikçi ekosistemden yararlanmaya davet ediyoruz. Öğretim kadromuz ve kaynaklarımız etkili öğrenme deneyimi sözümüzü yerine getirmemize yardımcı oluyor ve çok disiplinli programlarımız sunduğumuz eğitim kalitesini kanıtlıyor".

İlgilenen uluslararası adayların 1 Nisan tarihine kadar kabul başvurusunda bulunabileceği ve üniversitenin web adresinde detaylı bilginin yer aldığı belirtildi.
Kaynak: İHA