Kadınlar Günü'ne Özel Sergi

Özel Esentepe Hastanesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursu (YIL-MEK) bünyesindeki kadınların hazırladığı, yağlı boya resimlerinden oluşan resim sergisine ev sahipliği yaptı. Açılış töreni gerçekleştirilen sergi, 1 hafta boyunca ziyaretçilerle buluşmaya devam edecek.

Kadınlar Günü'ne Özel Sergi
Kursiyerlerin özverili çalışmalarla hazırladığı birbirinden değerli eserler, Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Özmen’in de katıldığı açılış töreniyle ziyaretçilere açıldı. Açılış töreninde konuşan Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Özmen ve YIL-MEK Resim Öğretmeni Embiye Kayalar, kadın kursiyerlerin hem hobilerini gerçekleştirip hem de ürünlerinden gelir elde etmesine olanak sağlayan bu çalışmaların, kadınların toplumdaki etkinliğinin artmasına önemli katkılar sağladığına vurgu yaptı. Özmen ve Kayalar ayrıca, bu anlamlı etkinliğe ev sahipliğinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Özel Esentepe Hastanesi’ni temsilen açılış törenine katılan Hastane Koordinatörü Uzm. Dr. İrfan Uruç ise sanatın önemine vurgu yaparak, "İnsan sağlığı, ruh ve beden sağlığı olarak ikiye ayrılır. Ruh sağlığının en önemli ilaçlarından biri de kültür-sanat faaliyetleridir. Bu doğrultuda, yıl boyunca emek vererek birbirinden değerli eserler ortaya çıkaran tüm kursiyerleri kutluyorum. Hastanemiz olarak, böylesine anlamlı etkinliğin içerisinde olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Bu vesileyle, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor; bu tür çalışmalara destek olmaya devam edeceğimizi önemle vurgulamak istiyorum” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan, konuşmaların ardından tüm katılımcılar sergideki eserleri tek tek incelerken, YIL-MEK kursiyerlerinin resim sergisinin, 1 hafta boyunca ziyaretçilerin beğenisine sunulacağı kaydedildi.
Kaynak: İHA