İzmir'deki 'Askeri Casuslukta Kumpas' Davası

FETÖ/PDY mensuplarınca sahte delil üretilerek kumpas kurulduğu iddiasına ilişkin davada 92 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensuplarının İzmir'deki "askeri casusluk" soruşturmasında sahte delil üreterek kumpas kurdukları iddiasına ilişkin davada 92 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları hazır bulundu.

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile kayda alınan duruşmada, tanık olarak ifade veren E.D, FETÖ/PDY'ye yönelik başka bir soruşturma kapsamında tutuklu olduğunu, olay tarihinde İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğünde çalıştığını söyledi.

E.D, 2006'da meslek hayatına başlamasının ardından 2007'de istihbarat şubede çalıştığını kaydederek bu birime FETÖ'nün talimatıyla değil mülakat sonucu girdiğini ileri sürdü.

Askeri casusluk soruşturmasında aktif görev almadığını, önleme dinlemesi yapmadığını dile getiren E.D, amirlerinin talimatı doğrultusunda asker kökenli şüphelilerle ilgili topladığı bilgileri ilgili birimlere aktardığını, buna ilişkin herhangi bir bilgi notu hazırlamadığını, şubesindeki örgüt mensuplarından talimat almadığını iddia etti.

Görev yaptığı yıllarda, biriminde bir FETÖ yapılanması olduğunu belirten E.D, istihbarat şubesinin "FETÖ abisi"nin polis memuru A.Y. olduğunu, zaman zaman A.Y'ye himmet adı altında para verdiklerini, bekarken kaldığı örgüt evinde bu dosyanın sanıkları Selçuk Küçükarslan ile Seyfullah Özdemir'in de olduğunu öne sürdü.

Mahkeme başkanının, "Tutuklu sanık eski İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Taner Aydın'ın FETÖ ile bağlantısı hakkında ne biliyorsun?" şeklindeki sorusuna E.D, "FETÖ'deki tedbir anlayışını iyi biliyorum. Taner Aydın da hem akademili hem de amir olduğundan onun örgütle bağlantılı olup olmadığını bilmiyorum çünkü tedbir gereği bunları bilemezdik ancak FETÖ ile ilişkili polis memurlarını bilirim." diye cevap verdi.

Tanık H.İ.D, 2000-2013 yıllarında istihbarat şubede çalıştığını, sanıkların örgütle bağlantısına ilişkin bilgi sahibi olmadığını kaydetti.

Mahkeme heyeti, duruşmaya 9 Mart Cuma günü devam edilmesini kararlaştırdı.

Kaynak: AA