'İslamiyet'in Kadına Verdiği Değer' Konferansı

Doğubayazıt'ta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle "İslamiyet'in Kadına Verdiği Değer" konulu bir konferans düzenlendi.



Doğubayazıt İlçe Müftülüğü tarafından Vali Kutlu Aktaş konferans salonunda düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdulcebbar Kavak, İslamiyet'in kadınlara verdiği değeri ayet ve hadislerden örnekler vererek katılımcılara aktardı.

Kavak, konferans sonrasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, cahiliye devrinde kadınları değersizleştiren uygulamaların, İslamiyet'in gelişiyle birlikte son bulduğuna dikkat çekti.

İslamiyet'in gelişiyle birlikte kadınların toplumun her kademesinde yer aldığını ve saygınlık kazandığını aktaran Kavak, şöyle konuştu:

"Bugün kadınlarımızı, haklarını, durumlarını göz önüne alarak, onları örnek olan sahabe nesline götürmeye çalıştık. Kadınlarımızın İslamiyet'i anlamaları ve İslam kültürünün güzelliklerinden haberdar olmaları için kısa bir hatırlatma yaptık.

Ben bu vesileyle kadınlarımızın inşallah İslamiyet'in ön gördüğü bu güzelliklerle bezenmiş olarak hayatlarına devam etmelerini diliyor ve hepsinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum."

Konferansa, Doğubayazıtlı çok sayıda kadın ilgi gösterdi.

Kaynak: AA