Hep Birlikte 'Çocuk İstismarına Dur' Dediler

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Burhaniye Belediyesi Mart ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda, son dönemde gündemden düşmeyen çocuk istismarlarına karşı ortak duruş sergilendi.Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal’ın başkanlığında 5 Mart’ta gerçekleşen meclis toplantısında, CHP’li Meclis Üyesi Emine Oya Özarkon söz alarak, kadın cinayetleri ve çocuk istismarları sorunlarına dikkat çekti ve farkındalık oluşturmak amacıyla bir pankart açtı.

Hep Birlikte 'Çocuk İstismarına Dur' Dediler
Başkan Uysal başta olmak üzere; bütün meclis üyeleri, bürokratlar ve belediye çalışanları pankartla fotoğraf çektirerek, çocuk istismarına karşı ortak tepki gösterdi.

HEPİMİZİN SORUMLULUĞU

Parti ayrımı gözetmeksizin herkesin çocuk istismarına karşı birlik olması gerektiğine ve ortak tepki göstererek, farkındalık oluşturmanın önemine vurgu yapan Başkan Uysal, konuyla ilgili şunları söyledi: “Çocuk istismarıyla mücadele hepimizin sorumluluğudur. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü yaklaşırken, meclis üyemiz Oya Özarkon’un bir kadın olarak, kadın cinayetleri ve çocuk istismarını meclis gündemine taşıması vesilesiyle; meclis üyelerimiz, bürokratlarımız, halkımız ve belediye çalışanlarımızla birlikte, tek yürek olduğumuzu gösterdik. Ülkemizde kadına şiddet ve çocuk istismarı vakaları gittikçe artıyor. Gizlenen, üzeri örtülen vakalarla birlikte, gerçek rakamların bunun çok ötesinde olduğunu biliyoruz. Cinsel istismar vakalarını tamamen ortadan kaldırana kadar bu konuyla mücadele etmek hepimizin sorumluluğudur. Bu konuda üzerimize düşeni yapmalıyız. Biz çocuklarımıza kulak vermeli ve onlara seslerini çıkartmayı öğretmeliyiz.”
Kaynak: İHA