Hak-İş Uluslararası 7. Kadın Emeği Buluşması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu:'Bundan sonra da Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde kadınlarımızı çalışma hayatı başta olmak üzere siyasette, ekonomik ve sosyal hayatta daha da güçlendirmek için var gücümüzle çalışacağız'.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "Bundan sonra da Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde kadınlarımızı çalışma hayatı başta olmak üzere siyasette, ekonomik ve sosyal hayatta daha da güçlendirmek için var gücümüzle çalışacağız." dedi.

Bakan Sarıeroğlu, Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen Hak-İş Uluslararası 7. Kadın Emeği Buluşması'nda, başta evde, tarlada, farikada, iş merkezi ve atölyelerde çalışanlar olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde kadınların hayatın her alanında daha aktif ve etkin olması için var güçleriyle çalıştıklarını belirten Sarıeroğlu, şunları söyledi:

"Devrim niteliğinden düzenlemeleri hayata geçirdik. Allah'a hamdolsun ki gerçekleştirdiğimiz düzenlemelerle ülkemizde kadınlar artık daha güçlü, daha mutlu ve daha özgüvenliler. Bu düzenlemeleri yaparken bizleri teşvik ve himaye eden, bize yol gösteren başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere, hem ülkemizdeki kadınların hem de tüm dünyadaki mazlum ve mağdur kadınların üzerinde eli olan Sayın Hanımefendi'ye de şükranlarımızı sunmak istiyorum."

- "80 milyon vatandaşımız için çalışmaya devam edeceğiz"

"Kadın güçlü olursa aile güçlü olur, aile güçlü olursa Türkiye güçlü olur" düşüncesiyle adımlarını attıklarını ifade eden Jülide Sarıeroğlu, şöyle konuştu:

"İnşallah bundan sonra da Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde kadınlarımızı çalışma hayatı başta olmak üzere siyasette, ekonomik ve sosyal hayatta daha da güçlendirmek için var gücümüzle çalışacağız. En son bunun örneğini taşeron konusunda gördük. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ve mimarı olduğu içerikle 1 milyon kardeşimizin hayatına dokunan çok önemli bir düzenlemeyi hayata geçirdik. Bu düzenlemenin yıllardır kadro bekleyen tüm emekçi kardeşlerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Azim ve kararlılıkla kadını erkeği, genç, yaşlı, emeklisi, işçisi, esnafı, çiftçisi ve işvereni 80 milyon vatandaşımız için çalışmaya devam edeceğiz. Ülkemizle ilgili büyük hedeflerimiz var. İnşallah bu hayallere kadın erkek omuz omuza birlikte ilerleyeceğiz."

Kaynak: AA