GÜNCELLEME 3 - İzmir'de Otelde Yangın

Basmane semtinde bir otelde çıkan yangında 4 kişi yaralandı Binadan düşen 2 kadından biri taburcu edildi, omuriliğinde kırık tespit edilen Kırgızistan uyruklu Meerym Jurushbek ise ameliyata alındı Yangının 5. kattaki bir odada prize takılı şarj aletinin patlaması sonucu çıktığı tahmin ediliyorYARALILARIN SAĞLIK DURUMU EKLENDİ

İzmir'in Basmane semtinde 5 katlı bir otelde çıkan yangında 4 kişi yaralandı.

Oteller Sokağı'nda bulunan bir otelde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler binayı sardı.

Vatandaşların cep telefonuyla kaydettiği olayda, bulundukları odanın alev alması sonrası cama çıkarak yan binaya geçmek isteyen Belarus uyruklu 25 yaşındaki İnna Vladimnova, elektrik tellerine çarptıktan sonra yere düştü. Hemen ardından 23 yaşındaki Kırgızistan uyruklu Meerym Jurushbek de park halindeki 34 KD 4749 plakalı aracın üzerine düştü.

Otelin arka kısmındaki odalarda cam kenarına çıkan biri kadın 2 kişi ise itfaiyenin uzattığı sepete binerek kurtarıldı.

Yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

Yaralılar İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma hastanelerine kaldırıldı.

Yangında tellere takılarak yere düşen Vladimnova ile dumandan etkilenen 2 kişi, tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Otomobilin üzerine düşen Jurushbek'in omurilik kemiğinde kırık tespit edildi ve ameliyata alındı.

- Şarj aletinin patladığı iddiası

Olay Yeri İnceleme ekipleri, otelde çalışma başlatırken yangının 5. kattaki 506 numaralı odada prize takılı şarj aletinin patlaması sonucu başladığı, perdelerden binanın dış cephe kaplamasına sıçrayan yangının bir anda yayıldığı tahmin ediliyor.

Nuri Mutlukal, eşiyle birlikte otelde kaldıklarını, lobide resepsiyon görevlisiyle sohbet ederken duman fark ettiğini belirtti.

Bunun üzerine hemen yangının çıktığı 5. kattaki eşinin yanına koştuğunu anlatan Mutlukal, "Bel seviyesinde dumanlar vardı. Eşimi alıp aşağıya indiğimde genç bir kadın arabanın üstüne atladı. Oradaki ekipler müdahale ettiler. Ardından başka bir kadın daha üst katlardan atladı. Biz hemen otelin karşısındaki güvenli alana geçtik. Otel görevlileri önce yangın söndürme tüpleriyle müdahale etti ardından da itfaiye ekipleri yangını kontrol altına aldı." dedi.

Dumanların yükseldiğini görerek otelde yangın olduğunu resepsiyon görevlilerine ilettiğini söyleyen Yüksel Sunter ise "İtfaiye ve ambulansı çağırdık. Alevler yükselince iki bayan camdan atlamak istiyordu, biz 'atlama' dedik ama mecbur kaldılar. Ambulansa bindirip hastaneye gönderdik." ifadelerini kullandı.

Görgü tanıklarından Damla Keser ise çalıştığı ofisin hemen arkasında yaşanan yangını çığlık seslerinden fark ettiklerini, mahsur kalan bir kadınla erkeğin otelin 5. katında pencerede olduğunu gördüğünü anlattı.

Keser, "Çok sayıda itfaiye ve ambulans geldi. İtfaiye ekipleri penceredeki iki kişiyi kurtardı. Çok kötü, korkunç bir manzara vardı." diye konuştu.

Öte yandan yangın merdiveninin otelin arka bölümünde bulunduğu, yangın sırasında oluşan yoğun duman nedeniyle mahsur kalanların merdivene ulaşamadığı öne sürüldü.

Kaynak: AA