Fakıbaba Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba: '(Veteriner Fakültesi öğrencilerine yönelik) Türkiye'nin gündeminde et ithalatı gibi konular var. Bunları önleyecek olan sizlersiniz'

Fakıbaba Öğrencilerle Bir Araya Geldi
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, veteriner fakültesi öğrencilerine yönelik, "Türkiye'nin gündeminde et ithalatı gibi konular var. Bunları önleyecek olan sizlersiniz." dedi.

Fakıbaba, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi VetAnka Öğrenci Topluluğu'nun düzenlediği "5. Kariyer Günleri ve Sektörle Buluşma" etkinliğinde yaptığı konuşmada, öğrencilik yıllarından bahsederken duygularına hakim olamadı ve çok iyi bir doktor olmak için her koşulda çalıştığını anlattı.

Yapılan işte en iyisi olmak için çaba sarf etmek gerektiğini vurgulayan Fakıbaba, "Şimdi de 25 bakan arkadaşımız var, hepsi benden çok çok değerli ama insanlar yarış içinde olmak zorunda. Acaba benim bakanlığımda en iyi ne olabilir? Ben bakanlığımda nasıl daha başarılı olabilirim? Bu benim yapımda var, insanların da yapısında olması lazım." ifadelerini kullandı.

Fakıbaba, insanları, hayvanları, doğayı sevdikçe başarı çizgisinin de arttığını dile getirerek, "Hep 'acaba işimde nasıl başarılı olabilirim, insanlara nasıl faydalı olabilirim' düşüncesiyle hareket ettim." dedi.

Türkiye'nin gündeminde et ithalatı gibi konuların bulunduğunu belirten Fakıbaba, "Bunları önleyecek olan sizlersiniz. Fakülte hocaları da 'Veteriner arkadaşlar buzağı ölüm oranlarını düşürdüklerinde, hayvan hastalıklarını azalttıklarında ve koruyucu hekimlik uyguladıklarında ithalatı önleyeceksiniz.' diyeceklerdir. Temelinde bu var." diye konuştu.

- "Hedefiniz Bakan Bey'in koltuğu olsun"

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş de kariyer günü etkinliğinin mesleki vizyonu geliştireceğine işaret ederek, öğrencilere yönelik, "Hedefleriniz yüksek olsun, hedefleriniz Bakan Bey'in koltuğu olsun, 'ben de Bakan olacağım.' diyerek, hedeflerinizi yüksek tutarak çalışmaya devam edin. Sonra da rektörlüğü düşünebilirsiniz." dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun da kendi hayatından örnekler vererek, öğrencilere "Hiçbir zaman yılmayın, kendinizi daima eğitin, donanımınızı artırın, ilgilendiğiniz her alanda eğitimin en iyisini almak için mücadele edin." tavsiyesinde bulundu.

Konuşmaların ardından VetAnka Topluluk Başkanı Saadet Çoban, Fakıbaba'ya plaket takdim etti.
Kaynak: AA