Dr. M. Sinan Genim'e Beyoğlu Nişanı Ve Üstün Hizmet Beratı

Beyoğlu’nda ’6 Yapı 6 Öykü’ adlı sergi sanatseverlerle buluştu. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan tarafından Beyoğlu’na kazandırdığı eserleri için Dr. M. Sinan Genim’e ’’Beyoğlu Nişanı ve Üstün Hizmet Beratı" verildi.

Dr. M. Sinan Genim'e Beyoğlu Nişanı Ve Üstün Hizmet Beratı
Beyoğlu Belediyesi tarafından düzenlenen ’6 Yapı 6 Öykü’ isimli sergi sanatseverlerle buluştu. Sergide Dr. M. Sinan Genim’in Beyoğlu’na kazandırdığı Karakoy Fransız Geçidi, Pera Müzesi, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, Okmeydanı Okçular Tekkesi, Galatasaray Üniversitesi Kültür Sanat Merkezi ve Narmanlı Han adlı 6 eserinin yapım aşamaları gözler önüne serildi. Sunuculuğunu Oylum Talu’nun yaptığı sergiye sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Dr. M. Sinan Genim’in hayatının anlatıldığı sunumun ardından Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Dr. Genim’e Beyoğlu’na kazandırdığı eserlerden dolayı ’’Beyoğlu Nişanı ve Üstün Hizmet Beratı’ takdim etti. Açılış töreninin ardından sanatseverler sergiyi gezdi.

"Dr. Sinan Genim fikren, kalben, zihnen her zaman bu şehrin yanında olmuştur"

Şehre katkısı olan herkese müteşekkir olduğunu belirten Başkan Demircan, "Beyoğlu kültürün, sanatın, mimarinin, estetiğin, şehir hayatına ilişkin ne varsa geçmişte yaşandığı ve gelecekte de yaşanacağı önemli bir toprak parçası. Hem İstanbul’un kalbi hem de Türkiye’nin kalbi. Dolayısıyla bizim bütün kültürümüzün, medeniyetimizin biriktiği yer şehirse, Beyoğlu da bunun en önemli merkezlerinden biriyse, oraya katkı yapan insanları ki ben 14 yıldır belediye başkanıyım ve birçok alanda çok önemli eserler veren insanlar var. Dr. Sinan Genim yaptığı işlerin yanısıra fikren, kalben, zihnen her zaman bu şehrin yanında olmuştur. Tecrübelerini paylaşmakta tereddüt etmemiştir. Bence böyle nişanları hakediyor. Biz de gönülden kendisine meclisimiz olarak bu nişanı verdik. Buradaki katılımcıların ona verdiği iltifatları da zaten görüyoruz. Marifet iltifata tabidir. Bu şehre katkısı olan herkese müteşekkiriz. İyi ki varlar" diye konuştu.

Bu tarz ödüllerin gelecek kuşakların bu işi gönülden yapmasını sağlayacağını söyleyen Dr. M. Sinan Genim ise, "Beyoğlu Belediyesine ve onun değerli Başkanı Ahmet Misbah Demircan’a teşekkür ederim. Burada yaptıklarımız yapılar olsun, kitaplar olsun onun bir geriye dönüşü bu. Ülkemizde ne yazık ki böyle şeyler pek akla gelmez. İşini yapan insanları böyle teşvik etmek daha iyi işler, gelecek kuşakların bu işlere daha gönülden sarılmasına yol açar. Hem ona hem belediye meclisinin tüm mensuplarına teşekkür ederim’’ dedi.

Sanatseverler sergiyi 8 Nisan’a kadar gezebilecek.
Kaynak: İHA