Balıkesir'de I. Çocuk Kongresi Yapıldı

Balıkesir Burhan Erdayı İlkokulu ilk defa düzenlenen “Çocuk Kongresi” ne ev sahihliği yaptı.

Balıkesir'de I. Çocuk Kongresi Yapıldı
Balıkesir 1. Çocuk Kongresi Burhan Erdayı İlkokulu’ndan mezun olan ve elim bir hastalık nedeniyle erken yaşta vefat eden Umut Gündoğdu anısına yapılan salonda gerçekleşti. Kongre öncesi salonun yapımında katkısı olan hayırsever işadamları Dr. Hüseyin Gündoğdu, Nazmi Yarış, Süleyman Yılmaz ve Engin Çam’a yaptıkları katkı için plaket verildi.

Burhan Erdayı İlkokulu I. Çocuk Kongresinin açılış oturumu 3/D sınıfı öğrencisi Ilgaz Bora Güngör tarafından verilen gitar dinletisi ile başladı.

4/F Sınıfı öğrencisi İbrahim Deniz Ateş Küresel ısınma ve alınacak tedbirler konulu sunumunu gerçekleştirdi. Ateş’in sunumu sonrası Altıeylül Kaymakamı Dr. Oktay Kaya ve İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız sunum yapan öğrencilere başarı belgesi takdim etti.

I.Çocuk Kongresi 4 oturum halinde toplam 14 salonda gerçekleştirildi.

56 öğrenci 33 farklı konuda sunularını yaptı. Kongrede 34 oturum yöneticisi öğretmen, 21 salon sorumlusu öğrenci ve 3 kongre Burhan Erdayı İlkokulu çok amaçlı salonunda düzenlenen “I. Çocuk Kongresi” açılış törenine Altıeylül Kaymakamı Oktay Kaya, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı,İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız,Altıeylül İlçe Millî Eğitim Müdürü İbrahim Çelik, Necatibey Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Fatih Satıl, idareci, öğretmen, veliler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: İHA