Bakan Fakıbaba Açıklaması 'Yarın Ben Bakan Değilim, Bunu Çok İyi Biliyorum'

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Türk’ü, Kürt’ü, Arap’ı, Çerkez’iyle Türkiye’nin birlik olduğunu dile getirerek, "Önemli olan iyi insan olmak, iyi hizmet etmek ve ülkesine yardımcı olabilmektir. Yoksa bakan, başbakan olsan ne olur, bunlar geçici. Yarın ben bakan değilim, ben bunu çok iyi biliyorum. Başladığım gün bakan olmayacağımı bilerek başlamıştım, o yüzden makam önemli değil" dedi.

Bakan Fakıbaba Açıklaması 'Yarın Ben Bakan Değilim, Bunu Çok İyi Biliyorum'
"5. Kariyer Günleri ve Sektörle Buluşma" programı Bakan Fakıbaba’nın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi VetAnka öğrenci topluluğu tarafından organize edilen programda konuşan Bakan Fakıbaba, kendi öğrenim hayatını anlattı. Iğdır’da doktorluğa başladığında mesleğini çok severek yaptığını dile getiren Fakıbaba, "Mesleğime odaklanmıştım, gözümde başka hiçbir şey yoktu. Meslek ne olursa olsun severek yapılmalı. Ben çöpçü de olsaydım aynı şeyi düşünürdüm, benim mahallemin en temiz olması lazım. Hoca olsam nasıl en iyisi olurum, üniversitede adımdan nasıl söz ettirebilirim diye düşürdüm. Şimdi de 25 bakan arkadaşımız var, hepsi benden çok daha değerlidir, ama insanlar ’benim bakanlığım nasıl daha iyi olur’ diye bir yarış içinde olmak zorunda. Bu yüzden yaptığınız işi benimseyecek ve en iyi şekilde yapacaksınız. Ben bakan olayım diye hiçbir çabam olmadı, televizyonda seyrederken öğrendim. Hep yaptığım işte nasıl başarılı ve insanlara faydalı olabilirim diyerek hareket ettim. Sizler çok şanslısınız, Türkiye’nin gündeminde yer alan et ithalatı gibi konulara sizler yön vereceksiniz. Veteriner arkadaşlar buzağı ölüm oranlarını düşürdüklerinde, hayvan hastalıklarını azalttıklarında, bütün hayvanları çok iyi bir şekilde tedavi ettiklerinde ithalatı önleyeceklerdir. Çok önemli işlerle uğraşıyorsunuz. Önemli olan şartlar ne olursa olsun yaptığınız işi önemsemek ve sevmek, çevresine yardımcı olabilmek" diye aktardı.

Türk’ü, Kürt’ü, Arap’ı, Çerkez’iyle Türkiye’nin birlik olduğunu dile getiren Fakıbaba, iyi insan olmanın ve insanlara iyi hizmet etmenin altını çizerek, "Önemli olan ülkesine yardımcı olabilmektir. Yoksa veteriner olsan ne olur, bakan, başbakan olsan ne olur, bunlar geçici. Yarın ben bakan değilim, ben bunu çok iyi biliyorum. Başladığım gün bakan olmayacağımı bilerek başlamıştım, o yüzden makam önemli değil. Farklı görüş ve fikirlerde de olunsa iyi insan olmak, faydalı olabilmek, ülkesini sevmek ne kadar güzel şeyler. Kimisi sağcı derdi, kimisi solcu, ben içimden ’ne derseniz diyin ben Ahmet Fakıbaba’yım’ derdim " şeklinde konuştu.



"Öğrencilerin ileride mesleklerini icra ederken ayrım yapmamasını istiyoruz"

Programda konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun ise, geçirdiği trafik kazası sonrası yaşadığı sıkıntılı dönemleri atlatarak ailesine destek olmak için seyyar satıcılık yaptığını ve bir yandan da öğrenimini tamamladığını anlattı. Karaburun, öğrencilere hayatta başarılı olmak için her zorlukla mücadele edilmesi gerektiğini ve aslında "bitti" denilen noktada her şeyin yeniden başladığını aktardı.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Erkan İbiş de, ülkenin huzuru için Mehmetçiklerin Afrin’de büyük bir mücadele içerisinde olduğunu anımsatarak, tüm askerlere başarılar diledi, dualar gönderdiklerini ifade etti.

Eğitimin önemine değinen İbiş, "Öğrencilerin toplumda birer önder özellik ile yetişmelerini istiyoruz. Mesleklerini icra ederken ayrım yapmamalarını ve insanlara dil, din, ırk gözetmeksizin sahip çıkmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Fakıbaba’ya plaket takdimi yapıldı. Programda ayrıca VetAnka Topluluk Başkanı Saadet Çoban, VetAnka Danışman Üyesi Prof.Dr. Mehmet Kemal Küçükersan, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Belgin Sarımehmetoğlu ve çok sayıda topluluk üyesi öğrenci de yer aldı.
Kaynak: İHA