Aydın'da Kadına Yönelik Şiddete Hayır Semineri Düzenlendi

Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Aydın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün ortaklaşa organize ettiği Kadına Yönelik Şiddete “Hayır” Semineri Gençlik Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Aydın'da Kadına Yönelik Şiddete Hayır Semineri Düzenlendi
Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planı kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde görevli antrenörlere ve sporculara yönelik Aydın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görev yapan Canan Bilen tarafından seminer verildi.

Seminerin bilinçlenme adına önemli bir program olduğunu belirten Canan Bilen, şiddet, şiddetin çeşitleri, şiddeti besleyen etmenler ve Türk Ceza Kanunu’nda kadın ve çocuklara yönelik suçların neler olduğu konularında katılımcılara bilgilendirme yaptı. Bilen, kadınlara yönelik şiddetin tanımlarının, türlerinin ve yaygınlığının anlaşılması, kadına yönelik şiddetin kadınlar ve çocuklar üzerindeki etkilerinin anlaşılması, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda uluslararası ve ulusal mevzuat konusunda bilgi edinilmesi, kadına yönelik şiddet konusunda hizmet veren kurum ve kuruluşlar hakkında bilgilenilmesi başlıklı konular hakkında katılımcılara sunum gerçekleştirildiğini belirtti.

Kaynak: İHA