Aksaray'daki Suç Örgütü Operasyonu

Adliyeye sevk edilen 26 zanlıdan 18'i tutuklandı.

Aksaray'da suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 26 zanlıdan 18'i tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyon kapsamında, suç örgütü ile bağlantısı olduğu iddia edilen 3 şüphelinin daha yakalanmasıyla gözaltı sayısı 26'ya yükseldi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 5'i savcılıkça alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Mahkemeye çıkarılan zanlılardan, organize suç örgütünün elebaşı olduğu ileri sürülen Yaşar K. ile İsmail Y, Mustafa T, Cemil Y, Armağan Dede Ç, Hacı E, Saffet A, Bekir Ö, Süleyman A, Emre A, Ali A, Yunus Ç, Ali T, Halil Ş, Kadir A, Gökhan A, Hüseyin D. ve Cuma Ü. tutuklandı, 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haklarında yakalama kararı çıkarılan ve adreslerinde bulunmayan şüphelilerden 4'ünün yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

Aksaray Emniyet Müdürlüğü ekipleri, organize suç örgütü elebaşı olduğu öne sürülen Yaşar K. ve örgüt üyelerinin birçok kişinin mağduriyetine sebep olduğunu tespit etmiş, delillerin toplanmasının ardından 23 Şubat'ta 28 adrese 197 polisin katılımıyla düzenlenen operasyonda 23 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Örgüt üyelerinin ev, iş yeri ve üzerlerinde yapılan aramalarda 16 av tüfeği ve 545 fişek, 8 ruhsatsız tabanca ve 36 mermi, suçtan elde edildiği değerlendirilen 65 bin 440 lira, sahte olduğu belirlenen 5 bin 740 lira ve bin avroluk banknot, 113 gram esrar, 3 çek-senet, 3 bıçak, 4 pala ve 2 kuru sıkı tabanca ele geçirilmişti.

Kaynak: AA