Akdağmadeni'nde Mezarlık Sorunu Giderildi

Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan, mezarlık alanı bitişiğinde bulunan 2 bin 615 metrekare alanı istimlak ederek mezarlık sorununa çözüm ürettiklerini söyledi.

Akdağmadeni'nde Mezarlık Sorunu Giderildi
Akdağmadeni Belediyesi Yeşildere ve Çamlık mahallelerinin mezarlık alanlarının ihtiyacı karşılamadığı için mezarlık bitişiğindeki 2 bin 615 metrekare alanı yaklaşık 300 bin TL’ye istimlak ederek ilçenin mezarlık sorununa çözüm üretti.

Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan,"Yeşildere ve Çamlık mahallelerimizin kullandığı mezarlık alanı artık ihtiyaçları karşılamıyordu. Belediye olarak bu mağduriyetin giderilmesi konusunda yapılabilecek çalışmaları gözden geçirerek alanın rehabilite edilmesi gerekliliği ve mevcut mezarlık alanının yetersizliğini göz önünde bulundurduk. Mezarlık alanı bitişiğindeki 2 bin 615 metrekare alanı belediyemiz öz kaynaklarıyla yaklaşık 300 bin TL’ ye istimlak ederek bu tutarın arazi sahiplerine ödenmesi için banka hesaplarına yatırdık. Güneyli Mahallesi’ne yapılan yeni mezarlık alanıyla birlikte Yeşildere ve Çamlık mahallelerimizde de gerekli çalışmalar yakın zamanda başlayacak." dedi.

Kaynak: İHA