Yüz Gençleştirmede Botoks Zamanına Dikkat

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Profesör Doktor Can Alper Çağıcı, yüz gençleştirmede botoks zamanına dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, “Yüz mimik hareketleri ile ortaya çıkan kırışıklarda botoks, mimik hareketi yapmaksızın da olan kırışıklıklara dolgu, cilt sarkmalarında ise yüz germe ameliyatları yapılır. Bazı hastalarda her üç tekniğin de kullanılması gerekebilir” dedi.

Yüz Gençleştirmede Botoks Zamanına Dikkat
Alın ve kaşlar arasında ilk tercihin botoks olduğunu anlatan Can Alper Çağıcı, “Ancak derin kırışıklıkları olanlarda botoks tek başına yeterli olmayabilir. Bu durumda tedaviye dolgu da eklenmelidir. Hafif kaş düşüklüğünde kaş dolgu ile kaldırılabilir, ancak orta-ağır derecede kaş düşüklüğü var ise kaşı ameliyatla kaldırmak gerekir. Elmacık kemikleri dolgu ile daha dolgun hale getirilebilir. Ancak elmacık kemiklerin belirginleştirilmesinde implantlar daha uygundur. En sık kullanılan dolgu materyali hyaluronik asittir. Hyaluronik asit ciltte bulunan bir yapı taşıdır. Hidrofiliktir bu nedenle su tutar ve deri gerginliğini artırır. Enjekte edildiği bölgeye hacim verir. Değişik markaların değişik yoğunlukta birçok ürünü vardır. Ürünün yoğunluğuna bağlı olarak etkisi 4 aydan 1,5 yıla kadar sürebilir” diye konuştu.

Can Alper Çağıcı, dolgunun kullanım alanlarını ise şöyle sıraladı; Kaş düşüklüğünde (sadece hafif düşüklüklerde), Yüze kontur vermede (elmacık kemiklerini belirginleştirmede, yanak çöküklüklerinde), Deri kırışıklıklarında (hafiften derine tüm kırışıklıklarda), Dudak dolgunlaştırmada, Ağız çevresindeki sigara kırışıklıklarında, Burun ucunu kaldırmada, Burundaki çöküklüklerin veya burun kemerinin giderilmesinde, Özel eğitim gerektiren yüz bölgesi dolgu uygulamalarını için yüz estetiği uygulamaları konusunda eğitimi almış deneyimli bir uzmana gidilmesi önemlidir. Bu uzman Kulak Burun Boğaz Hastalıkları uzmanı olabileceği gibi, Deri ve Zührevi Hastalıklar uzmanı veya Plastik Cerrahi uzmanı da olabilir. Tüm dolgu uygulamaları bir sağlık tesisinde, steril aletlerle, deneyimli ve yetkili bir uzman tarafından yapılmalıdır.”
Kaynak: İHA