Yolcu Otobüslerine Sıkı Denetim

Bodrum'dan Aydın'a giden otobüse yolcu gibi binen sivil polis, kural ihlali yapan otobüs sürücüsüne 343 lira ceza kesti.

Muğla'nın Bodrum ilçesinden Aydın'a giden otobüse yolcu gibi binen sivil polis, kural ihlali yapan otobüs sürücüsüne ceza kesti.

Bodrum Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği ekipleri, toplu taşıma araçları ve şehirlerarası yolcu otobüslerindeki sivil trafik polisi uygulamalarını sıkılaştırdı.

Denetimler kapsamında bir sivil trafik polisi, ilçeden Aydın'a giden özel bir firmaya ait otobüsle seyahat etti. Seyehat süresince sürücünün kural ihlallerini denetleyen polis, bunları not aldı.

Otobüs otogara giriş yaptıktan sonra sürücüye ve diğer yolculara kendisini tanıtan sivil polis, sürücüye kırmızı ışıkta geçmekten ve seyir halindeyken cep telefonuyla konuşmaktan dolayı 343 lira cezası kesti.

Aydın'dan Bodrum'a dönüşü sırasında başka bir firmaya ait otobüse binen polis, kurallara uyduğu belirtilen bu sürücüye ise ceza kesmedi.

Otobüsün sürücüsü Bülent Demiray, gazetecilere yaptığı açıklamada, uygulamayı çok doğru ve başarılı bulduğunu söyledi.

Bütün sürücülerin kurallara uyması gerektiğini belirten Demiray, "Bu uygulamaların sürekli yapılması lazım. Trafikte kuralları yeterince bilmeyen arkadaşlarımız var. Bunların önüne geçmek için bu tür çalışmaların devam etmesi lazım. Polis Aydın'dan binmiş ben hiçbir kural ve işaret hatası yapmadığım için ceza yemedim." diye konuştu.

Öte yandan uygulamaların devam edeceği öğrenildi.
Kaynak: AA