Yalova'da Okuma Yazma Seferberliği

Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okuma yazma bilmeyen vatandaşların okuma yazma öğrenmesi için acil eylem planı hazırlandı.

Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından canlı yayında başlatılan Okuryazarlık Seferberliği dolayısıyla Yalova Valisi Tuğba Yılmaz başkanlığında 'Okuma Yazma Seferberliği Yürütme Kurulu' oluşturularak acil eylem planı hazırlandığını bildirdi.

Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, herhangi bir nedenle eğitim öğretim hakkından yararlanamayan vatandaşların okuryazar hale gelebilmeleri için birinci kademe yetişkin okuma yazma kurslarına katılımı sağlanarak okuryazar hale getirilmesi ve ilkokul düzeyinde öğrenim görmelerini sağlayacak olan ikinci kademe yetişkin okuma yazma kurslarına yönlendirilmesinin amaçlandığı ifade edildi.

Yalova'da Okuryazarlık Seferberliği kapsamında Yalova Valisi Tuğba Yılmaz başkanlığında 'Okuma Yazma Seferberliği Yürütme Kurulu' oluşturularak okuma yazma bilmeyen vatandaşların okuma yazma öğrenmesi için acil eylem planı hazırlandığının aktarıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu eylem planı kapsamında saha taraması, bilgilendirme ve duyurular ile 165 okulda öğrencilere ve velilere yönelik bilgilendirmeler ile Halk Eğitim Merkezileri tarafından yetişkinlere yönelik tanıtımlar yapılmıştır. İl Müftülüğü ile işbirliğine gidilerek hutbe ve vaazlarda gerekli duyurular yapılmıştır. Bin adet broşür ve afiş bastırılarak il genelinde dağıtılmıştır. Halk Eğitim Merkezlerinde Okur Yazarlık sınıfları oluşturularak kurs, öğretmen ve sınıf planlamaları yapılmıştır."

Açıklamada, geçen yıl Yalova genelinde Halk Eğitim Merkezleri tarafından 231 okur yazarlık kursunun açıldığı aktarılarak, söz konusu kurslarda 572'si kadın 192'si erkek olmak üzere toplam 764 vatandaşın eğitim alarak 'Okur Yazarlık Belgesi' sahibi olduğu bilgisi verildi.

Bir önceki yıla oranla okuma yazma bilmeyenlerin oranının Yalova'da yüzde 1,9 olarak gerçekleştiğinin vurgulandığı açıklamada, "İlimizde sadece 01-23 Şubat tarihleri arasında Halk Eğitim Merkezleri ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Yalova Merkez, Altınova, Armutlu, Çınarcık, Çiftlikköy ve Termal ilçe, belde ve köylerinde yapılan saha çalışmaları doğrultusunda vatandaşlarımıza ulaşılmıştır. İstekli olan 47'si erkek 153'ü erkek 200 vatandaşımızdan müracaatları merkezlerimiz tarafından alınmıştır. 5 Mart 2018 tarihinde 25 kursta ilk eğitimler başlayacaktır." ifadeleri kullanıldı.
Kaynak: AA