Van'da Akaryakıt Kaçakçılığı İddiası

Akaryakıt kaçakçılığı yaptıkları ve buna göz yumdukları iddiasıyla gözaltına alınan 13 zanlıdan, aralarında 2 kamu görevlisinin de bulunduğu 7'si tutuklandı.

Van'da düzenlenen akaryakıt kaçakçılığı operasyonunda gözaltına alınan 13 kişiden 7'si tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerinin, akaryakıt istasyonlarına yönelik denetimleri devam ediyor.

Bu kapsamda ihbar ve şikayetler üzerine Van Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 2 ay süren çalışma sonucu, KOM'da çalışan bazı görevlilerin, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) denetimlerinde, petrol istasyonu işletmecileri ile belirli bir menfaat çerçevesinde anlaştıkları, incelemelerde bazı istasyonlardaki eksiklikleri görmezden geldikleri belirlendi.

Bu çerçevede 27 Şubat'ta düzenlenen operasyonda 2'si kamu görevlisi, 11'i de istasyon işletmecisi ve çalışanı olmak üzere 13 zanlı gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında 4 iş yerindeki aramada, otomasyon programını devre dışı bırakan düzenek, kaçak akaryakıt tankı ve bin 700 litre mazotla karıştırılmış madeni yağ ele geçirildi.

Zanlılardan 2'si emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan 2'si kamu görevlisi 7 kişi tutuklandı. Diğer zanlılar ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Öte yandan, açıklamada, "Kanuna ve hukuka aykırı her türlü bireysel ya da örgütlü faaliyetlerle mücadeleyi, aynı çatı altında dahi olsa, kendisine şiar edinen Türk Polis Teşkilatı bundan böyle de her türlü suçla ve suçluyla mücadele azim kararlılığında olacaktır." ifadesine yer verildi.
Kaynak: AA