'Uygarlığın Doğduğu Topraklar Anadolu Şehr-İ Nuh Projesi'

Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinde "Uygarlığın Doğduğu Topraklar Anadolu Şehr-i Nuh Projesi" kapsamında yürütülen proje atölyesinin açılışı yapıldı.

Açılışa, Uludere Kaymakamı Fatih Yakınoğlu, 48. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Yiğittürk, Şenoba Belde Belediye Başkanı Sabri Babat ve vatandaşlar katıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen projede kadınlar tarafından kentin kültürünü yansıtan el sanatları üretiliyor.

Açılışta konuşan Yakınoğlu, atölyenin sanat ve kültürün tanıtımı açısından önemli olduğunu söyledi.Yakınoğlu, şunları kaydetti:

"Proje kapsamında katıldığımız bu anlamlı açılışta kadınlarımız maharetli elleriyle bölgemizin simgelerini adeta canlandırmışlar, bu proje sayesinde kadınlarımız yöremize has ürünler kullanarak bölgemizdeki tarihi simgeleri görselleştirmişler. Bu çalışmaları bir arada görmek bizleri son derece memnun etti. Projede emeği olan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Kaymakamlık ve belediye olarak bu tip projelerin her zaman destekçisi olduk, bundan sonra da desteklerimiz devam edecektir."

Proje yöneticisi Esma Civcir de Şırnak'ın kültürünü yurt içi ve yurt dışında tanıtmak için projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.

Şırnak yerel yönetimlerden büyük destekler aldıklarını kaydeden Civcir, "Terör olaylarının yaşanan huzur ve refahın meyvelerinin görüyoruz. Burada belde halkı bize çok destek çıktı. Kadınlar gününün çoğunu burada bizimle geçiriyor. Bu bizim için mutluluk verici bir durum. İyiki projemizi burada yapmışız böyle güzel insanlarla tanışmışız. İnşallah kentin kültürünü hem yurt içinde hem yurt dışında sergileyeceğiz." dedi.

Konuşmaların ardından davetliler tarafından sergi gezilerek yapılan el sanatları incelendi.

Kaynak: AA