Üniversiteli Özge'nin Ölümü Davasında 4. Kez Rapor İstendi

Kadıköy’de hafriyat kamyonunun çarpması sonucu üniversite öğrencisi Özge Kandemir’in hayatını kaybetmesine ilişkin davada, mahkeme bilirkişi raporları arasındaki çelişkilerin giderilmesi için dördüncü kez rapor aldırılmasına karar verdi.

Kadıköy’de ünivesite öğrencisi Özge Kandemir’in hafriyat kamyonunun çarpması sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin kamyon şoförü Aydın Yanık’ın, "taksirle bir kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Anadolu 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Aydın Yanık katılırken, kazada hayatını kaybeden Özge Kandemir’in babası Rıza Oktay Kandemir ile taraf avukatları da salonda hazır bulundu.

“Her iki taraf da kusurlu”

Mahkeme başkanı, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden istenen bilirkişi raporunun dosyaya gönderildiğini tutanağa geçirdi. Raporda, sürücünün güvenli sürüş tekniğine aykırı hatalı davranış sergilediği, girmesinin yasak olduğu alana girerek manevra kurallarına aykırı davrandığı ve olayın meydana gelmesinde birinci derecede etkili olduğu anlatıldı.

Yayaların trafik güvenliği esaslarına ve kendi can emniyetlerine aykırı hatalı davranışları olduğunun vurgulandığı raporda, yayaların kaldırımı kullanmayarak kendi can emniyetlerini kollamadıkları ve olayın meydana gelmesinde birinci derece etkili olduğu kaydedildi.

Soruşturma aşamasında alınan bilirkişi raporunda sürücünün asli, Kandemir’in tali kusurlu olduğu belirtilmişti. Dava aşamasında ise Adli Tıp Kurumu’ndan gelen raporda kamyon sürücüsünün tam kusurlu, Kandemir’in kusursuz olduğu kaydedilmişti.

Dosya tekrar bilirkişi heyetine gönderilecek

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, bilirkişi raporları arasındaki çelişkinin giderilmesi için dosyanın bilirkişiye yeniden gönderilerek ek rapor aldırılmasına hükmetti.

İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 7 Ekim 2016 tarihinde Özge Kandemir ve arkadaşı Büşra Özsayın’ın Kadıköy Mühürdar Sokak ile Tuğlacı Eminbey Sokağı arasında yürürken, o sırada sola dönüş yapan Aydın Yanık hakimiyetindeki kamyon kasasının Kandemir’in çantasına takıldığı ve Kandemir’in tekerlerin altına sürüklendiği anlatılmıştı.

Şüphelinin Kandemir’in üzerinden geçerek hayatını kaybetmesine, Büşra Özsayın’ın da yaralanmasına neden olduğunun belirtildiği iddianamede, şüpheli Aydın Yanık hakkında "taksirle bir kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.
Kaynak: İHA