Üniversite Öğrencisinin Trafik Kazasında Ölümü Davası

Üniversite öğrencisi Özge Kandemir'in ölümüne, bir kişinin de yaralanmasına neden olduğu iddia edilen kamyon şoförünün 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi İstanbul Teknik Üniversitesi Trafik Kürsüsü'nden istenen heyet halindeki bilirkişi raporunda, kazada her iki tarafın da birinci derecede etkili olduğu kaydedildi.

Kadıköy'de meydana gelen trafik kazasında, 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Özge Kandemir'in ölümüne, bir kişinin de yaralanmasına neden olduğu iddia edilen kamyon şoförünün, "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık şoför Aydın Yanık ile kazada ölen Özge Kandemir'in babası Rıza Oktay Kandemir katıldı.

Mahkeme Heyeti Başkanı İbrahim Temir, İstanbul Teknik Üniversitesi Trafik Kürsüsü'nden istenen heyet halindeki bilirkişi raporunun dosyaya gönderildiğini tutanağa geçirdi.

İstanbul Teknik Üniversitesi'nden gelen raporda, sürücü Aydın Yanık'ın, güvenli sürüş tekniğine aykırı davranış sergilediği, girmesinin yasak olduğu alana girdiği ve manevra kurallarına aykırı davrandığı belirtilerek, sürücünün olayda birinci derecede etkili olduğu kaydedildi.

Ölen Özge Kandemir ve olayda yaralanan Büşra Özsayın da yayaların trafik güvenliği esaslarına ve kendi can emniyetlerine aykırı davranışları olduğunun anlatıldığı raporda, yayaların kaldırımı kullanmayarak kendi can emniyetlerini kollamadıkları ve olayın meydana gelmesinde birinci derecede etkili oldukları belirtildi.

Sanık Aydın Yanık'ın avukatı Yunus Ustahabipoğlu, mahkeme heyetinden İstanbul Teknik Üniversitesi Trafik Kürsüsü'nden gelen rapora karşı beyanda bulunmak için süre talep etti.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, bilirkişi raporları arasındaki çelişkinin giderilmesi için dosyanın heyet halindeki bilirkişiye verildiğini ancak çelişkinin giderilmediğini belirterek, dosyanın yeniden aynı bilirkişi heyetine gönderilerek çelişkilerin neden kaynaklandığının tespit edilerek ek rapor aldırılmasına hükmetti.

Duruşma, 27 Mart'a ertelendi.

- İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, olay tarihinde Özge Kandemir ve Büşra Özsayın'ın Kadıköy Caferağa Mahallesi Mühürdar Sokak ile Tuğlacı Eminbey Sokağı arasında yürüdükleri sırada, sola doğru dönüş yapan kamyonun kasasının Kandemir'in çantasına takılarak tekerleklerin altına doğru sürüklediği belirtiliyor.

Olay sonrasında çevrede bulunanların müdahale ederek kamyonun durmasını sağladığı aktarılan iddianamede, bu defa kamyon sürücüsünün yayayı tekerleklerin altından kurtarmak için hareket ettiği ve ikinci defa Kandemir'in üzerinden geçerek hayatını kaybetmesine neden olduğu kaydediliyor.

İddianamede, kamyon sürücüsü Aydın Yanık'ın "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak" suçundan, 2 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.
Kaynak: AA