Uluslararası Vicdan Konvoyu'na Destek

İHH İnsani Yardım Vakfı Yalova Şubesi üyesi kadınlar, Uluslararası Vicdan Konvoyu'na destek vermek için yola çıktı İHH İnsani Yardım Vakfı Hanımlar Komisyonu Sorumlusu Kurmanova: 'Konvoyumuzun amacı Suriye'de milyonlarca kadına yapılan bu zulmü duyurarak onlara umut olmaktır'.

İHH İnsani Yardım Vakfı Hanımlar Komisyonu üyesi 28 kadın, Suriye'de 7 yıldır devam eden savaşta hapsedilen, işkence ve kötü muamele gören kadınlara dikkati çekmek ve özgürlüklerini talep etmek için oluşturulan Uluslararası Vicdan Konvoyu'na katılmak için yola çıktı.

Kadınlar, yola çıkmadan önce İHH İnsani Yardım Vakfı Yalova Şubesi'nde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklama yapan İHH İnsani Yardım Vakfı Hanımlar Komisyonu Sorumlusu Sirena Kurmanova, Türkiye'nin dört bir yanından ve Dünya'nın 55 ülkesinden gelen binlerce kadının analık duygusuyla oluşturduğu Vicdan Konvoyu'nun Suriye sınırında 417’si kız çocuğu olmak üzere 6 bin 736 kişiye umut ve ses olmak için yola çıktığını söyledi.

2011 yılından bu yana dünyanın izleyerek geçtiği Suriye savaşında en çok eziyeti ve haksızlığı kadınların gördüğünü ifade eden Kurmanova, "Yüz binlerce insan dünyanın gözü önünde katledilerek öldürüldü. 15 bin masum çocuk can verdi. Birçok kadın tecavüze ve işkencelere dayanamayarak kendi canına kıydı. Bu sayılar sadece tespit edilenler. Boş fabrika ve binaları Suriyeli kadın ve genç kızlar için birer hapishaneye dönüştüren terörist Esad ve onun yandaşları masum kadınları kendi kirli emelleri için kullanmaya devam ediyor." şeklinde konuştu.

Tecavüze uğrayarak Dünya'ya getirilen çocuk sayısı gittikçe arttığına dikkat çeken Kurmanova, "Konvoyumuzun amacı Suriye'de milyonlarca kadına yapılan bu zulmü duyurarak onlara umut olmaktır. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde bu kardeşlerimizin serbest bırakılması için dünyaya sesleneceğiz. Bu davada yardımlarını esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.
Kaynak: AA