Türkiye Uluslararası Turizm Borsası Fuarı'na Çıkarma Yapacak

Berlin'deki ITB fuarına Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da katılacak.

Dünyanın en büyük ve en önemli turizm fuarlarından biri kabul edilen ve bu yıl 52'ncisi düzenlenen Berlin Uluslararası Turizm Borsası (ITB) Fuarı'na Türkiye'den yoğun katılım olacak.

Yetkililer, 2 yıl önce gerilen Almanya-Türkiye ilişkilerinin yeniden normalleşmesiyle Türk turizm pazarının Almanya'da tekrar kendisinden söz ettirmeye başladığını belirtti.

Bu yılki fuarın ayrı bir öneme sahip olduğunu dile getiren yetkililer, Alman turistlerinin rezervasyonlarının şimdiden yüzde 50 arttığına dikkati çekti.

Geçen yıl 184 ülkeden yaklaşık 170 bin kişinin ziyaret ettiği fuarın, Türkiye'ye gelecek Avrupalı turist sayısına doğrudan etki edebilecek potansiyele sahip olduğu kaydedildi.

Fuara Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da katılacak.

- İGA tanıtım yapacak

Fuarda İstanbul’da inşası süren üçüncü havalimanının tanıtımı da yapılacak. Kültür ve Turizm Bakanlığının davetlisi olarak fuara katılacak İGA Havalimanı İşletmesi, turizmcilere tanıtım yapacak.

Fuarda, Türkiye'nin UNESCO Dünya Miras Listesi'ndeki 19 kültürel değerinin sunumu gerçekleştirilecek. Fuar için özel hazırlanan "Truva Atı" ana giriş kapısı önüne yerleştirildi.

Almanya'nın önde gelen günlük gazetelerinden Frankfurter Allgemeine Zeitung, ITB kapsamında yarın bir ''Türkiye" dergisi dağıtacak.

Almanca hazırlanan 32 sayfalık dergi, Türk turizminin yanı sıra kültür sanat sayfalarıyla Türkiye'nin çeşitliliğini ve kültürel zenginliğini yansıtıyor.

Kültürden Sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer'in Antakya ile ilgili kaleme aldığı makale de dergide yer alıyor.

7 Mart'ta açılacak fuar, 11 Mart'a kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA