Tekirdağ'da Okuma Yazma Seferberliği

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan 'Okuryazarlık Seferberliği' kapsamında Tekirdağ'da kursiyerler dersbaşı yaptı Tekirdağ Valisi Ceylan: 'Şu an itibarıyla 3 bin 544 kişiye ulaşıldı. Bunlardan bin 569'u kurslara başlamış durumda. Bu sayıyı daha da artırmak istiyoruz. Vatandaşlarımıza kurslarımızda okuma yazma öğretmek için çaba sarf ediyoruz'

Tekirdağ'da Okuma Yazma Seferberliği
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan "Okuryazarlık Seferberliği" kapsamında Tekirdağ'da kursiyerler dersbaşı yaptı.

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, okuma yazma eğitimlerinin verildiği Murat Hüdavandigar İlkokulu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, seferberliğin ardından ilk dersin bugün görüleceğini söyledi.

"Okuma yazma bilmeyen kalmasın" diye kent genelinde hummalı bir çalışma yürüttüklerini dile getiren Ceylan, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde Milli Eğitim Bakanlığımızca başlatılan seferberlik kapsamındaki ilk ders zili bugün çaldı. Katılımcılara başarılar diliyorum." dedi.

Ceylan, kursların "hiç okuma yazma bilmeyen" ve "okuma yazma bilip ilkokul diploması olmayan" olmak üzere iki kademeden oluşacağını vurgulayarak, 120 saat sürecek eğitim kurslarının ardından başarılı olanlara sertifika ve diploma verileceğini aktardı.

Tekirdağ'ın okuma yazma bilenler sıralamasında ülke genelinde üçüncü sırada yer aldığının altını çizerek, "Ama biz bunu yeterli görmüyoruz. Okuma yazma bilmeyen hiç kimse kalmayana kadar kurslarımız devam edecek. Şu an itibarıyla 3 bin 544 kişiye ulaşıldı. Bunların bin 569'u kurslara başlamış durumda. Bu sayıyı daha da artırmak istiyoruz. Vatandaşlarımıza kurslarımızda okuma yazma öğretmek için çaba sarf ediyoruz." diye konuştu.
Kaynak: AA