Tekirdağ'da Bin 569 Kişi Okuma Yazma Kurslarına Başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan “Okuma Yazma Seferberliği” projesi kapsamında Tekirdağ merkez ve ilçelerinde 222’ı kadın olmak üzere toplam bin 569 kişinin ‘Okuma Yazma’ kurslarına başladı.

Tekirdağ'da Bin 569 Kişi Okuma Yazma Kurslarına Başladı
Murat Hüdavendigar İlkokulunda başlatılan Okuma Yazma Seferberliği kursunun dersine Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fuat Asım Arvas katıldı.

Vali Mehmet Ceylan, Okuma Yazma Kurslarında ders alan kursiyerler ile sohbet ederek, heyecanlarına ortak oldu.

“Okuryazar bilmeyen hiç kimse kalmayana kadar da bu çalışmalarımızı devam ettireceğiz”

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, okuryazar vatandaş kalmayana kadar çalışmalarını devam ettireceğini dile getirerek, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde Milli Eğitim Bakanlığımızca bir okuryazarlık seferberliği başlatıldı. Bu seferberlik çerçevesinde bizlerde ilimizde bu konuda çalışmalarımızı hızlı bir şekilde yürütmeye başladık ve dün itibari ile ilimizdeki bütün ilçelerimizde Halk Eğitim Merkezlerimiz vasıtası ile kurslarımız açıldı ve kurslarımızda okuryazarlıkla ilgili olarak okuryazarlık bilmeyen vatandaşlarımıza yönelik çalışmalarımızı hızlı bir şekilde devam ediyoruz. Bu çerçevede birinci ve ikinci kademe şeklinde birinci kademede hiç okuma bilmeyen vatandaşlarımız ikinci kademede ise okuma yazma bilip ilkokul diploması alabilmesi amacı ile kurslarımızı sürdürüyoruz. Toplam bu kurslarımızda 120 saatlik kurs dışında bundan sonra 80 saatlik hızlandırılmış okuryazarlık kursları planlanacak ve il genelinde okuryazar bilmeyen hiç kimse kalmayana kadar da bu çalışmalarımızı devam ettireceğiz” dedi.



Türkiye genelinde kıyasladığımız zaman şu an okuma yazma bilme oranımız yüzde 98’in üzerinde”

Tekirdağ’ın okuma yazma oranın Türkiye genelinde kıyaslandığında yüzde 98 oran ile üçüncü sırada olduğunu belirten Vali Ceylan, ”Türkiye genelinde kıyasladığımız zaman şu an okuma yazma bilme oranımız yüzde 98’in üzerinde ve Türkiye’de üçüncü sıradayız ama buna rağmen biz mevcut 14 bin okuma yazma bilmeyen vatandaşımızı bu çerçevede okuma yazma ile ilgili olarak onları okuma yazmayı bilmek ile ve gerçekten, artık onlarında hayatlarına rahatça sürdürebilmeleri için bu çalışmalarımızı hızlı bir şekil de sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Bin 569 vatandaşımız kurslara başlamış durumda”

Tekirdağ genelinde kursların başladığını aktaran Vali Ceylan, “Şu an itibari ile 3 bin 544 kişiye ulaşıldı. Bu 3 bin 544 kişinin şu an bin 569 vatandaşımız kurslara başlamış durumda bunları daha da arttırarak inşallah şu anda tespiti yapılan bütün vatandaşlarımızı kurslarımızda okuma yazma öğretmek için gayret sarf ediyoruz. Bu konuda Tekirdağ gerçekten Türkiye ortalamalarının üzerinde bir rakamda ve bunu daha da hızlı bir şekilde bütün arkadaşlarımızın birlikte başarmayı hedefliyoruz. Bildiğiniz gibi geçende açıklamıştım 14 binin 11 bini bayan ve gördüğümüz gibi bütün sınıflarımızda bayanlarımız da geliyorlar kurslarımıza bu oranı en aza indirmek için gayret sarf ediyoruz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA