Tatvan'da 'Okuma - Yazma Seferberliği' Toplantısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan “Okuma yazma bilmeyen kalmasın” seferberliği kapsamında Bitlis’in Tatvan ilçesinde “okuma – yazma seferberliği” toplantılarının üçüncüsü düzenlendi.

Tatvan'da 'Okuma - Yazma Seferberliği' Toplantısı
Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan başkanlığında, ilgili kurum amirlerinin katılımıyla kaymakamlık makamında gerçekleşen toplantıda, başlatılan seferberlik ile ilgili konular ve yol haritası masaya yatırıldı. Toplantıda, ayrıca konu ile ilgili yapılan çalışmalar ve çalışmaların son durumu ile ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunulan toplantı neticesinde ilçe genelinde okuma yazma bilmeyen kimse kalmaması için çalışmaların titizlikle sürdürülmeye devam edileceği vurgulandı.

Konunun önemine vurgu yapan Kaymakam Mehmet Ali Özkan, çalışmaların titizlikle yürütüleceğini söyledi.

İlçede okuma yazma bilmeyen kimse kalmayana kadar seferberliğin devam edeceğini kaydeden Kaymakam Özkan, toplantı kapsamında belirlenen yol haritası kapsamında çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi.

Seferberlik kapsamında okuma yazmayı teşvik amaçlı olarak kamu kurumları ve okullar başta olmak üzere ilçenin dört bir yanındaki bilboardlara konuyla ilgili bilgilendirici afişler asıldığını belirten Kaymakam Özkan, “Çalışmalarımız kapsamında şu ana kadar bin 34 vatandaşımıza kurs açtık. Bu vatandaşlarımız kurslara devam ediyor. Bu alandaki çalışmalarımız bunlarla da sınırlı kalmayacak olup, diğer okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımıza yönelikte devam edecektir. ‘Okumadan Olmaz, Sende Oku, Sende Yaz’ sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında okuma yazma öğrenmek isteyenler Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz ve diğer tüm okullara gerekli başvuruları yaparak, kurs eğitim programına katılabilecek. Ayrıca 0434 827 65 28 numaralı telefondan detaylı bilgi alınabilecek” dedi.

Kaynak: İHA