Tarsus Belediyesinden Denetim

Tarsus Belediyesi Sağlık İşleri ile Zabıta müdürlüklerine bağlı ekipler, lokanta, restoran ve kafeleri denetledi.

Belediye ekipleri, halk sağlığı için kent merkezinde faaliyet gösteren kafeterya, lokanta ve kafeleri denetleyerek, iş yerlerinin imalathane, depo, mutfak, dolap ve reyonlarında inceleme yaptı.

Denetimlerde ruhsat kontrolü, kullanılan gıdaların uygunluğu, iş yerleri ile üretim yapılan yerlerinin temizliği, mutfakta görev yapan personelin kıyafetlerine ve temizliğine bakan ekipler, usule uygun olmayan ve eksikliği bulunan iş yerlerine gerekli uyarılarda bulundu.

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, yaptığı açıklamada, vatandaşın sağlığını olumsuz etkileyecek durumlara karşı asla taviz verilmeyeceğini belirtti.

Denetimlerin periyodik aralıklarla yapıldığını ve yapılmaya da devam edeceği ifade eden Can, şunları kaydetti:

"Özellikle insan sağlığını ilgilendiren konularda çok daha hassas ve dikkatli oluyoruz. Tüketime yönelik işletmelerden başlayarak koruyucu sağlık hizmetleri konusunda, bilgilendirme, yerinde inceleme ve denetleme çalışmalarımız devam etmektedir. Ayrıca işletmelerde vatandaşlarımızın sağlığını korumaya yönelik önlemler açısından yenilikçi hijyen izlemesi yapabilmekteyiz. Ekiplerimiz işletmelerdeki kullanım alanlarının kirlilik seviyesini saniyeler içinde ölçerek gerekli değerlendirmeleri yapmaktadır."

Can, görevlerinin, koruyucu sağlık hizmetleri vermek, hastalıklara karşı önlemler almak ve aldırmak için bilgilendirme çalışmalarıyla toplum bilincini artırarak hastalıkları meydana gelmeden önlemek olduğunu belirtti.

Kaynak: AA