Siirt'te Sağlıklı Yaşam İçin Pedal Çevirdiler

İl Sağlık Müdürlüğü ile Siirt Üniversitesi Yeşilay Gençlik Kulübü'nce bisiklet sürme etkinliği düzenlendi.

Siirt Sağlık Müdürlüğü ile Siirt Üniversitesi Yeşilay Gençlik Kulübünce 1-7 Mart Yeşilay Haftası dolayısıyla bisiklet sürme etkinliği gerçekleştirildi.

Siirt Üniversitesi Kezer Yerleşkesinde bir araya gelen öğrenciler, Sağlık Bakanlığı'nca tahsis edilen bisikletlere binerek kampüs içinde sağlıklı yaşam için pedal çevirdi.

Sağlık İl Müdürü Erol Emre Ömür, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yeşilay Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlemek istediklerini belirterek, özellikle gençleri sigara, alkol, uyuşturucu gibi zararlı maddelerden uzaklaştırmayı istediklerini söyledi.

Sağlık Bakanlığının sağlıklı beslenme ve hareketsiz yaşam başlığı altında fiziksel aktiviteye teşvik programlarının bulunduğunu kaydeden Ömür, pedal çevirmeyi sürekli teşvik ettiklerini belirtti.

Gençlerle bisiklet etkinliği yaptıklarını ifade eden Ömür, "Hareketsiz yaşam ülkemizin ve dünyanın en önemli sağlık sorunlarından biri. Vatandaşlara, erişkin yaş grubuna haftada 5 günde 30 saat, 7 yaş grubuna da haftada 5 gün yarım saat fiziksel aktiviteyi mutlaka tavsiye ediyoruz. Herkesi hareketli yaşam için pedal çevirmeye davet ediyoruz." diye konuştu.

Siirt Üniversitesi Bisiklet Kulübü Başkanı Ramazan Çetin de sağlıklı yaşam adına pedal çevirdiklerini anlatarak, gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak adına etkinliği yaptıklarını bildirdi.

Çetin, "Gençlerimiz etkinliğe yoğun ilgi gösterdi. Allah'ın izniyle bu tür güzel etkinliklerle gençlerin kötü alışkanlıklar edinmesinin önüne geçeceğiz. Gençleri, spora teşvik ediyoruz." dedi.

Etkinliğe katılan öğrencilerden Veysel Ekinci ise etkinliğin çok güzel geçtiğini kaydetti.
Kaynak: AA