SAÜ 'Küresel Mükemmellik Ödülü'ne Başvurdu

Sakarya Üniversitesi'nin (SAÜ) 2018 Avrupa Kalite Yönetim Vakfı (EFQM) Mükemmellik Ödülleri'ne başvuru yaptığı bildirildi.

SAÜ'den yapılan açıklamada, 2015'te Avrupa Mükemmellik Başarı Ödülü elde eden üniversitenin, bu başarısını daha üst seviyelere taşımayı amaçladığı belirtildi.

Sakarya Üniversitesi'nin, ödül sürecine ilişkin resmi başvuru dokümanını ilk kez geçen yıl gönderdiği ifade edilen açıklamada, sürecin işleyişiyle ilgili şu bilgilere yer verildi:

"Avrupa'nın farklı ülkelerinden görevlendirilen değerlendirmeciler, başvurunun ardından ekip olarak bu yıl mayıs ayında Sakarya Üniversitesi'ne saha ziyaretine gelecek. Üniversitede değerlendirmelerine başlayacak ekip, saha ziyareti sonrasında yapacağı değerlendirmeye göre Sakarya Üniversitesi'nin başarı durumunu belirleyecek. Değerlendirme sonuçları ise Ekim ayında düzenlenecek EFQM Forumu'ndaki ödül töreninde belli olacak."

- "Ödüller doğru yolda olduğumuzu gösteriyor"

Açıklamada görüşlerine yer verilen SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, geliştirdikleri sistemle Türkiye'de kalite konusunda eğitim alanında öncü çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Uyguladıkları sistemin dünyadaki değişimi yönetmeyi ve değişime ayak uydurmayı temel aldığına işaret eden Elmas, "Sürekli öğrenmeyi destekleyen iyi bir altyapıya sahibiz. Geliştirdiğimiz eğitim, yönetim ve işbirliği modellerimiz başka kurumlar tarafından örnek alınıyor. Aldığımız kalite ödülleri ve diğer ödüller ise ne kadar doğru yolda olduğumuzu bize gösteriyor." ifadelerine yer verdi.

Sakarya Üniversitesi'nin kalite yönetimi alanında başarılı uygulamalar gerçekleştirdiğini belirten Elmas, bu yolculuktaki ilk başarının 2010'da ulusal düzeyde kamu kuruluşları kategorisinde büyük ödül alınarak elde edildiğini, 2013'te de Mükemmellikte Süreklilik Ödülü'nün alınarak ulusal düzeyde en üst seviyeye ulaştığını aktardı.

Kaynak: AA