PKK'ya Eleman Toplayan Merkez Aşevi Oldu

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Van'ın Edremit Belediyesi, daha önce terör örgütü PKK'ya eleman yetiştirilen merkezi aşevine dönüştürerek, her gün ihtiyaç sahibi bin 500 kişiye iki öğün sıcak yemek dağıtıyor Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Çiçekli: 'Daha önceden terör örgütü PKK ve onun uzantılarına personel devşiren bir merkezi aşevine dönüştürüp insanımıza hizmet etmeyi amaçladık'.

PKK'ya Eleman Toplayan Merkez Aşevi Oldu
YUSUF SOYALP - Van'ın Edremit Belediyesince kurulan aşevinden her gün ihtiyaç sahibi bin 500 kişiye iki öğün sıcak yemek dağıtılıyor.

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Edremit Belediyesi, hizmetlerinin yanı sıra sosyal projeler de hazırlıyor.

Belediye bu kapsamda daha önce terör örgütü PKK'ya eleman yetiştirmek için kullanılan merkezi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile aşevine dönüştürdü. Aşevinden ihtiyaç sahibi ailelerin sofralarına sıcak yemek ulaştırılıyor.

Belediyenin tahsis ettiği 2 araçla ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine götürülen yemekler, imza karşılığı ailelere teslim ediliyor.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, belediye olarak sosyal devlet ilkesi çerçevesinde hizmetlerini sürdürdüklerini anlattı.

Vatandaşa en iyi ve kaliteli hizmeti sunmak için çalıştıklarını söyleyen Çiçekli, "Bu kapsamda geçtiğimiz nisan ayında ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmak amacıyla aşevini kurduk. Bu merkezimizde her gün ihtiyaç sahibi bin 500 kişiye sıcak yemek hizmeti sunarak vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyoruz." dedi.

Bu hizmeti sunarken esnafın ve iş adamların da çok desteğini aldıklarını ifade eden Çiçekli, "Görevlendirme yapılmasıyla birlikte vatandaşa kaliteli hizmet sunmak için yoğun bir tempo ile çalışıyoruz. Bu kapsamda ilk olarak daha önceden terör örgütü PKK ve onun uzantılarına personel devşiren bir merkezi aşevine dönüştürüp insanımıza hizmet etmeyi amaçladık." şeklinde konuştu.

- "Engelli ve bakıma muhtaç ailelere de yemek götürülüyor"

Bu proje ile devlet ile millet arasındaki ilişkiyi kuvvetlendirdiklerini vurgulayan Çiçekli, şunları kaydetti:

"Bu merkez ile sosyoekonomik durumu en düşük olan vatandaşlarımıza bir imkan ve sosyal devlet olma gereğini yerine getiriyoruz. İlçemiz 130 bin nüfusa sahip ve daha önceden böyle bir merkezi yoktu. Bu anlamda ihtiyaç sahibi ailelere ulaşma anlamında güzel bir projeyi ortaya koyduk. Burada oluşturduğumuz güzel imkanlarla insanlarımızın rahat rahat ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir ortamı sağladık. Aşevinden özellikle engelli, hasta ve bakıma muhtaç olan vatandaşlarımıza yemek gittiği gibi Suriye'deki iç savaştan kaçarak devletimize sığınıp kentimize yerleşen kardeşlerimizin hanelerine de yemek götürmelerini sağlıyoruz."

Ramazan ayında günlük 5 ila 12 bin arası vatandaşa bu merkez aracılığıyla sıcak yemek verildiğini aktaran Çiçekli, "İftarlarımızı bu aşevi sayesinde maliyetlerini düşürerek vatandaşlarımızla buluşturma imkanı bulduk. Ramazan ayı boyunca 200 binden fazla insanımıza iftar yemeği verdik." dedi.

Aşevi sorumlusu Tamer Altıntaş da aşevinde kaliteli ürünlerle günde üç çeşit yemeği ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdıklarını söyledi.

Tespit ettikleri ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıklarını dile getiren Altıntaş, şunları anlattı:

"Aşevimizde her gün sabah 05.00'te ihtiyaç sahibi ailelere yemek götürmek için çalışmamıza başlıyoruz. Her gün farklı çeşitlerde üç yemeği ailelerimize sunarak bir nebze olsun ihtiyaçlarını gidermeyi amaçlıyoruz. Ailelerin sağlık durumu göz önünde bulundurularak yağ, tuz ve baharat oranları belirlenerek hazırlanıyor. Hazırladığımız yemeklerin de ev adreslerine kadar teslimatını sağlıyoruz."

Altıntaş, ilçede düzenlenen festival, toplu sünnet şölenleri gibi etkinliklerde de hizmet verdiklerini söyledi.

- "Devletimiz bizlerden desteğini esirgemiyor"

Vatandaşlardan Meryem Kolgedik, 5 çocuğu olduğunu ve eşinin çalışmamasından dolayı belediyenin desteğiyle geçimlerini sağladıklarını ifade etti.

Kolgedik, "Bel ve boyun fıtığı gibi hastalıkları nedeniyle eşim çalışamıyor. Bu yüzden de maddi olarak ihtiyaçlarımızı karşılamakta güçlük çekiyoruz. İhtiyaç sahibi ailelere böyle bir imkanın sunulması gerçekten güzel." diye konuştu.

Songül Yıldız da belediyenin oluşturduğu aşevinden bir yıldır yemek aldığını belirtti. Yıldız, "Ekonomik durumumuz iyi değil ve eşim de hasta. Bu yüzden devletimiz de bizlerden desteğini esirgemiyor. Devletimiz bizleri bu günümüzde yalnız bırakmadığı için çok teşekkür ediyoruz." dedi.
Kaynak: AA