Özkal'dan Bolvadin Uygulamalı Bilimler Yüksekokuluna Yeni Bölüm Müjdesi

Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde Bolvadin Uygulamalı Bilimler Yüksekokuluna yeni bölüm açılacağı bildirildi.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Bolvadin Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunu ziyaret etti.

Özkal, ziyarette, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Bolvadin Uygulamalı Bilimler Yüksekokuluna bir bölüm daha açılması yönündeki çabaları sonucu Yönetim ve Bilişim Sistemleri Bölümünün açılması kararının alındığını kaydetti.

Bolvadin Uygulamalı Bilimler Yüksekokulundaki öğrenci sayısının 2 bine yaklaşacağını, ilçedeki üniversite öğrencisinin ise 5 bin 500’ü aşacağını tahmin ettiğini belirten Özkal, şöyle devam etti:

"Üniversitelerin bulundukları yerleri kalkındıran bacasız fabrikalardır. AKÜ'nün tüm ilçelerde ve merkezde gelişimini sürdürmesi için elimizden gelen her desteği vermeyi sürdüreceğiz. Üniversitelerimiz hem kalkınma hem gelişim hem de tanıtım açısından çok büyük önem taşıyor. Bolvadin Uygulamalı Bilimler Yüksekokulumuzda 4 yıllık Muhasebe, Lojistik Yönetimi ile Bankacılık ve Sigortacılık bölümlerinin ardından Yönetim ve Bilişim Sistemleri Bölümü de açılacak. Bolvadin'e gelecek vadeden, öğrencinin tercih edeceği bölümlerin açılması için gayret gösteriyoruz."

Kaynak: AA