(Özel) Öz Kızının Hakaret Ettiği Yatalak Kadına Bakan Gelini Konuştu

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde ameliyat olduktan sonra öz kızı tarafından hakarete uğrayarak videoya çekilen 78 yaşındaki yatalak kadının gelini Zübeyde Hanedar İhlas Haber Ajansı’na ’ya konuştu. Hanedar, “Olay kesinlikle yanlış anlaşılmadan ibarettir. Görümcem de kesinlikle kötü bir kadın değildir. Orada sadece bunalmış kendisi şeker hastasıdır, epilepsisi var" dedi.

(Özel) Öz Kızının Hakaret Ettiği Yatalak Kadına Bakan Gelini Konuştu
Fatih Ayvansaray’da yaşayan 78 yaşındaki Hatice Hanedar, Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde Beyin Cerrahi Polikliniğinde geçtiğimiz günlerde ameliyat oldu. Ameliyattan çıktıktan sonra yatırılan kadına gelini Zübeyde Hanedar bakmaya başladı.

Bu süreçte Hanedar’ın kızı Havva Hanedar, annesini ziyaret etmek için hastaneye geldi. Ziyaret gelmesinin ardından kadının gelini, annesinin ihtiyaçlarını karşılamak için kısa bir süreliğine eczaneye gitti. O esnada ise kadının kızı Havva Hanedar annesine, “Nereye niye kalktın, soktun ayağını oraya. Bakırköy’e yatıracaklar seni, seni her gün dövecekler. Yılansın sen, analık mı yaptın bana” diyerek videoya kameraya aldı. Ardından da Havva Hanedar çektiği videoyu akrabasına gönderdi. Durumu kasıtlı olarak yanlış yansıttığı iddia edilen akrabası da, “Annesine kötü muameleme de bulunuyor” diyerek videoyu yayınladı.

“Herhangi bir zorlama ve kötü bir şey yok”

Olayın ardından hastanede taburcu olan kadını oğlu Ömer Hanedar ve gelini Zübeyda Hanedar, onu alıp Ayvansaray’daki evlerine götürdü. Burada kadının bakımına ve tedavisine devam edildiği esnada hastanede çekilen videoyu görünce şoke oldu. Bunun üzerine İhlas Haber Ajansının evine ulaştığı kadının gelini açıklamalarda bulundu. Kadının gelini Zübeyde Hanedar, “Annem biraz rahatsızlandı. O süre zarfında annemi hastaneye yatırdılar. Hastanede benden ilaç istediler. Ben eczaneye kadar gittiğimde görümcem annemle başa çıkamamış. Annem benden başkasını kesinlikle dinlemez, beni de bazen annesi zannediyor dediğim her şeyi yapıyor. Görümcem istediklerini yapmak istemiş, annem de karşı çıkınca görümcem, ağabeylerine göstermek için video çekmiş ve ‘Bakın işte annem benimle geçinemiyor, dediklerimi yapmıyor o yüzden benim burada kalmamın bir faydası yok. Ben gideceğim, ben buna bakamam’ demiş. Çektiği video da elden ele dolaşmış, ancak annemin bakımında herhangi bir eziyet, herhangi bir zorlama farklı bir kötü düşünecek bir olay yoktu” dedi.



“Annem beni biraz fazla sevdiği için kızı kapris yaptı”

Hanedar, “Kendisine zaten ben bakıyorum. Annem beyninden ameliyat olduğu için konuşma bozukluğu var ama her şeyi anlayabiliyor. O yüzden konuştuğu her şeyi herkes anlayamıyor. Temel ihtiyaçları da karşılanıyor. Olay kesinlikle yanlış anlaşılmadan ibarettir. Görümcem de kesinlikle kötü bir kadın değildir. Orada sadece bunalmış kendisi şeker hastasıdır, epilepsisi var. Yoksa kötü anlaşılacak bir şey yok. Kızı Ankara’da, annesini ziyarete gelmişti” ifadelerini kullandı.

“Bana eziyet yapılmadı sizi seviyorum”

Gelinin, “Sana nasıl bakıyorlar? Eziyet eden var mı?” sorularını mırıldanarak yanıtlayan yatalak kadın Hatice Hanedar da, “Bana eziyet olmadı, sizi seviyorum. Kızım Havva’yı da biraz seviyorum. Bana herhangi bir şey yapmadı” ifadelerini kullandı.

Öte yandan yatalak hasta Hanedar’ın, eşi tarafından hasta halde terk edildiği ve boşanma davası açtığı öğrenildi. Yaşlı kadının oğlu Hakan Hanedar, “Babam bugün 50 yıllık eşine boşanma davası açtı. Duruşması vardı, kendisi katılmadı ama biz devam ettirdik. Babamın boşanmaktaki amacı annemi mağdur edip, 36 yaşında olan, kızından daha küçük bir kadınla evlenmek. Biz bu evlenmeye karşı çıktık. Çünkü bu evliliğin amacı babamı daha da mağdur etmek, parasal açıdan yıpratmaktır. Sonuçta annemize biz bakıyor, şikayetçi de değiliz. Annemin evimizin huzurudur bizi bu yaşa o getirdi. Ayağının altında cennet olduğunu biliyoruz. Efendimizin müjdesine nail olmak istiyoruz” dedi.

Öte yandan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü ise konuyla ilgili inceleme başlattı.
Kaynak: İHA