Öğrencilere 'Gazetecilik' Mesleği Tanıtıldı

Adıyaman Yavuz Selim Ortaokulunda eğitim gören öğrencilere Gazeteci-Yazar Kemal Öner, gazetecilik mesleğini anlattı.

Öğrencilere 'Gazetecilik' Mesleği Tanıtıldı
Yavuz Selim Ortaokulu Konferans Salonunda, Gazeteci-Yazar Kemal Öner tarafından verilen konferansta öğrenciler, gazetecilik mesleğini tanıdı.

Okul Müdürü Hamdi Zengin, konferans öncesinde yaptığı açıklamada, Gazetecilik mesleğini tanıtmak üzere Adıyaman’ın değerli gazetecilerden Kemal Öner ile bir söyleşi gerçekleştireceklerini belirterek, davete katıldığı için kendisine teşekkür etti.

Kemal Öner ise, Adıyaman’da yaklaşık 30 yıldan beri gazetecilik yaptığını dile getirerek, doğru, etik ve hızlı haberciliğin önemine vurgu yaptı.

Kemal Öner, gazeteciliğin tanımını yaparak, haber nasıl yapılır, haber nedir, habere nasıl ulaşılır ve geçmişten günümüze gazetecilikte kullanılan malzemelerin tarihsel değişimiyle ilgili bilgi verdi.

Öner, “Gazetecilik çok güzel ve zevkli bir meslektir. Anadolu’da zorlu şartlarda görev yapan gazeteciler bu meslekten hak ettikleri ücreti alamazlar. Ancak buna rağmen bu işin mutfağında onlar vardır. Gazeteci kamu ile halk arasında bir köprü vazifesi görür. Gazeteci mesleğinde kamu yararı gözetir. Yaptığı bir haberi tarafsız bir şekilde yansıtarak, okuyucu, dinleyici yada izleyicinin takdirine bırakır” dedi.

Kaynak: İHA