'Munzur Çayı Dünyaca Tanınan Rafting Parkuru Olacak'

Türkiye Rafting As Başkanı Fikret Yardımcı, Tunceli’deki Munzur Çayı Rafting parkurunun dünyaca tanınan Rafting parkuru olacağını söyledi.

'Munzur Çayı Dünyaca Tanınan Rafting Parkuru Olacak'
Dünya Rafting Federasyonu 2.Başkanı ve Türkiye Rafting As Başkanı Fikret Yardımcı, Rafting Milli Takımlar Antrenörü Savaş İzmirli, Doğu Anadolu Rafting Sorumlusu Çetin Bayram, Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Soneli ziyaret etti.

Vali Sonel’le görüşen heyetten Türkiye Rafting As Başkanı Fikret Yardımcı" Ülkemizdeki Rafting tutkunlarının Munzur Çayını iyi tanıdığını biliyoruz. Ancak uluslararası akreditasyon işlemleri yapılmadığından çok fazla bilmeyen var bu nedenle Munzur çayının uluslararası akreditasyon işlemlerinin yapılmasını sağlayacağız. Tunceli’deki Munzur Çayı Rafting parkuru, dünyaca tanınan Rafting parkuru olacak” dedi.

Dünyaca ünlü Rafting Parkurları arasındaki yerini alması için gerekli ölçümleri ve incelemeleri yaptıklarını aktaran Yardımcı," Munzur Çayı Rafting Parkurunun imajının uluslararası haritalarda yer alması için çalışmalara başladık. Rafting tutkunlarının yepyeni heyecanlar yaşayacağı nefes kesen doğasıyla Munzur sporseverlerin yeni parkuru olacak. Valimiz Tuncay Sonel’in Tunceli için adeta yeni bir şehir meydana getirme çabası içinde olduğunu gözlemledik, gerçekten çok gururlandım. Tunceli’nin bunu fazlasıyla hak ettiğini düşünüyorum. Çok güzel çalışmalar var, bizde Federasyon olarak dedik ki bu güzel çalışmalara ne katkıda bulunabiliriz. Valimizin daveti ve Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Osman Aşkın Bak’ ın bilgileri doğrultusunda buradayız. İnşallah Ramazan ayının sonuna doğru Tunceli de Türkiye şampiyonası yapabilme hedefini koyduk. Valimizin katkılarıyla 507 sporcu hatta ikinci etapta Yurtdışı katılımlı bir şampiyona yapabilir miyiz diye çalışma yaptık. Her zaman bu coğrafya için diyorum ki, bu bölgenin Antalya’sıdır. Munzur inanılmaz bir değerdir" ifadelerini kullandı.

Kendisinin 2 ay önce Dünya Rafting Federasyonu ikinci başkanı seçildiğini aktaran Yardımcı," Artık Dünyada da Raftingi biz yönetiyoruz. Bu çok önemli bir durum bizim için. Biz hemen Tunceli Munzur Vadisindeki Rafting alanlarının harita ve krokisini çıkaracağız. 4 Ağustosta Dalaman’da Dünya Rafting Federasyonun toplantısı var. Toplantıda buraya dünya Rafting parkuru imajını koyduktan sonra artık koruma altına girecek ve bu çok önemli. Biz bunu tüm uluslararası sitelerde yayınlayacağız. Artık Tunceli’deki bu parkur dünyaca tanınan Rafting parkuru olur. Konaklamasıyla, tesisiyle, alanıyla bunu da federasyonda yayınlayacağız”şeklinde konuştu.

Vali Sonel’de Munzur Çayı Rafting Parkurunun dünyaca bilinen bir parkur olması için yapılan Türkiye Şampiyonası çalışmalardan dolayı teşekkür etti.
Kaynak: İHA