Mevsimsel Alerjik Göz Hastalıklarına Karşı Uyarı

Iğdır Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Murat Kurt, "Bahar aylarına girilen şu dönemde tozlu ve kirli havaların etkisiyle alerjik göz iltihabı vakalarında artış oldu. Hasta sayısı diğer illere göre Iğdır'da daha fazla." dedi.



Uzm. Dr. Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bahar mevsiminde havaların ısınmasıyla birlikte bu rahatsızlığın daha da artacağını belirtti.

- Alerjinin belirtileri

Göz alerjilerinin gözde yanma, batma, kaşıntı, kızarıklık, sulanma, ışığa karşı hassasiyet ve görme bozukluğu meydana getirebildiğini aktaran Kurt, "Bu durumlarda hastalarımızın hemen bir göz hekimine başvurmaları gerekmektedir." diye konuştu.

Kurt, ani başlayan kaşıntı, sulanma, gözlerde yorgunluk hissi, yanma, kızarıklık ve kapaklarda hafif ödemin başlıca şikayet ile bulgular arasında olduğunu aktararak, şunları söyledi:

"Şikayetler bahar ve yaz aylarında belirgindir, ancak bütün bir yılda devam edebilir.Başlıca şikayet ve bulgular kaşıntı, yanma, gözde yabancı cisim hissi ve ışığa bakamamaktır. Ender olarak kornea tutulumu görme kaybına ve hatta gözde delinmeye gidebilecek ciddi sonuçlara yol açabilir.

- Belirti varsa ne yapmalı

Mevsimsel alerjik göz iltihabı, özelikle bu mevsimde yüzde 50 artmaktadır. Bahar aylarına girilen şu dönemde tozlu ve kirli havaların etkisiyle alerjik göz iltihabı vakalarında artış oldu. Hasta sayısı diğer illere göre Iğdır'da daha fazla.

Bu durum Ankara, Adana ve Kilis gibi görev yaptığım diğer illere göre daha ileride. Işık hassasiyeti olan hastalar mümkün oldukça güneşe çıkmaktan kaçınmalı ve güneş gözlükleri kullanmalı. İlaç tedavisi ve hastanın şikayetleri devam ettiği müddetçe düzenli göz muayenelerini yaptırmalı."

Kaynak: AA