Kumluca'da 'Okuma Yazma' Kurslarına 265 Kişi Kayıt Yaptırdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülmekte olan okuma yazma seferberliği kapsamında, Kumluca'ya bağlı Mavikent Mahallesi'nde okuma yazma kursu açıldı.

Kumluca Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, Mavikent Mahalle muhtarı Adem Karataç, Mavikent Jandarma Karakol Komutanı Recep Kara ve Halk Eğitimi Merkezi müdürü Yusuf Tekdemir, okuma yazma kursiyerlerini ziyaret ederek, kurs hakkında Ramazan Abacı ilkokulu müdürü Turgay Daşdemir'den bilgi aldı.

Kurs hakkında bilgi veren Daşdemir, okuma yazma seferberliği kapsamında okullarının bulunduğu Mavikent Mahallesi sınırlarında alan taraması yaptıklarını, bu çalışmalar neticesinde 22 okuma yazma bilmeyen kişi tespit ettiklerini söyledi.

Hemen kurs açarak bu vatandaşları okulla buluşturduklarını ifade eden Daşdemir, ayrıca bu alan taramaları esnasında 17 Suriyeli uyruklu kişiye ulaştıklarını, onları da açmış oldukları kursa kaydettiklerini aktardı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin de Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve okul müdürlüklerinin çabalarıyla şu ana kadar ilçe genelinde 27 kurs açıldığını ve kurslarda toplam 265 vatandaşın kayıt yaptırdığını söyledi.

Kurslardaki eğitimi yakından takip ettiklerini kaydeden Girgin, "Kaymakamlığımızca da desteklenen alan çalışmalarıyla kursiyer sayımız her geçen gün artıyor. Amacımız okuma yazma bilmeyen her vatandaşımızı kurslarla buluşturmak. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Kaynak: AA