Kan Vermek İçin Kuyruk Oluşturdular

Manisa Valiliği öncülüğünde Manisa Kızılay Kan Merkezi Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan ‘Manisa kanım sana feda’ projesi kapsamında başlatılan kan bağışı kampanyasında 18 yaşını doldurmuş liseli gençler kan verebilmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

Kan Vermek İçin Kuyruk Oluşturdular
Manisa kanım sana feda’ projesi kapsamında ilk kan bağışı standı Şehzadeler ilçesindeki Cumhuriyet Meydanına kuruldu. Kan bağışı kampanyası ile başlayan ‘Manisa kanım sana feda’ projesine liseli öğrencilerin büyük ilgi göstermesi dikkat çekerken, 18 yaşını doldurmuş liseli gençler kan verebilmek için meydanda uzun kuyruklar oluşturdu.

Proje hakkında bilgi veren Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Necmettin Okumuş, "Manisa Valiliğimiz önderliğinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Kızılay ile imzaladığımız ‘Manisa kanım sana feda’ projesinin başlangıcını Cumhuriyet Meydanında kan verme işlemi ile başlattık. Manisa’ya hayırlı olmasını diliyoruz. Manisa’daki kan verme bilincini artırmak, Manisa’da kan veren vatandaşlarımızın oranlarını artırmak ve bölgede en azından bu anlamda liderlik yapma adına projemizin Manisa’ya hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah bu programımızdan sonra okullarımızda da hem eğitim seminerlerimizle hem de kan bağış araçlarımızın okullara gitmesiyle bu bağışlarımız devam edecek" dedi.



“Projeyle Manisa’nın tüm noktalarına ulaşmış olacağız”

Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Gökay Gök, "Ege Bölge Kan Merkezi Müdürlüğüne bağlı Manisa Kan Bağışı Merkezi Müdürlüğü, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle öncelikle bir protokol imzaladı. Bin 230 okula yönelik bir kan bağışı kampanyası bilgilendirme ve organizasyon kampanyası düzenlenecek. Öncelikle tüm ilçe milli eğitim müdürlüklerine, okul müdürlüklerine ve her okuldan bir koordinatör öğretmenle bu bilgilendirme sunumlarının sonrasında projenin nasıl yapılacağı, nasıl yürütüleceğiyle ilgili tüm çalışma planlarımız bu sunumlarla gerçekleştiriliyor. Bugünden itibaren 5 sunum yapılarak bin 230 okuldaki tüm okul müdürü ve koordinatör öğretmenler bilgilendirilecek. Bunun ikinci aşamasında da bu saydığımız okullardaki o bölgelerdeki veliler, öğretmenler, esnafla beraber tüm Manisa’nın her noktasına ulaşmış olacağız. Neden okullarımız çok önemli? Bizim için güvenli bir liman. Herkesin toplanabileceği ve güvenerek gelebileceği ve toplum, veliler, Kızılay ve milli eğitim camiasıyla beraber bir kan bağışı kampanyası düzenlenecek. Buradaki amacımız öncelikle yeni nesli, çocuklarımızı, gençlerimizi Kızılaycı yapmak, kan bağışı konusunda bilgilendirmek ve geleceğin kan bağışçıları yapabilmektir. Bu projeyle birlikte yardımlaşma duygusu ve birlikte olma duygusunu da pekiştirmek istiyoruz. Geleceğin sağlıklı, vatansever, yardımsever hayırlı bir gençliği oluşturabilmek için bu sosyal projeyi başlatmış olduk. Bu proje kapsamında Manisa’nın tüm noktalarına ulaşmış olacağız" diye konuştu.



Manisa kanım sana feda’ projesinin hem adıyla hem içeriğiyle hem de bütün taraflarıyla güzel bir proje olduğuna dikkat çeken Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer de şunları söyledi:

“Projenin temel maksadı kan verme bilinci konusunda toplumu belli bir seviyeye getirmek. Hem Ege Bölgemiz hem Manisa Türkiye genel standartlarında bu bilinç konusunda takdire şayan bir seviyede ancak bunun mutlak surette artırılması gerekiyor. Bu anlamda da milli eğitim teşkilatı çok uygun bir ortam. Çünkü doğrudan doğruya öğretmen ve öğrenci kitlemizle 270 bin kişilik doğrudan bir kitlemiz var. Bu çocuklarımızın ailelerini de sayarsak neredeyse Manisa’nın bu proje kapsamında milli eğitim aracılığıyla değmediğimiz, içine girmediğimiz aile kalmayacak. Bölge müdürünün de ifade ettiği gibi bir yandan sağlığı yerinde, kan vermeye uygun hem de erişkin milli eğitim teşkilatımızdaki çalışanlarımız öğretmenlerimizden hatta olursa öğrenci velilerimizden kan bağışı temin ederken öte yandan arkadan gelen genç nesli de bu konuda bilinçlendirmeyi hedefliyoruz. Dilerim benzer yürütülen kampanyalar gibi olumlu sonuçlar verecek. Manisa kan bağışı konusunda hak ettiği yeri alacak.”

Manisa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde okuyan ve 18 yaşını doldurmuş 30 öğrenci ‘Manisa kanım sana feda’ projesi kapsamında başlatılan kan bağışı kampanyasına kan bağışlarıyla destek olabilmek için uzun kuyruk oluşturdu. Farklı okullardan gelen öğretmenler de kan bağışı kampanyasına destek olurken, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer lise öğrencileriyle sohbet ederek, gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.
Kaynak: İHA