İtalyan Kadın, Hayaline Pedal Basıyor

İtalya’dan 10 Eylül 2017 tarihinde bisikleti ile İran’a gitmek için yola çıkan 42 yaşındaki Perla Lazzareschi, Türkiye ayağında Muğla’da ENVERÇEKO Derneği’nin Bisiklet konuk evinde bir gece kaldıktan sonra tekrar pedal çevirmeye başladı. Hayalinin ilk durağı olan İran’a vardıktan sonra yolculuğuna bir süre ara verecek olan 42 yaşındaki Perla Lazzareschi, İran’dan ikinci etap için start alacak ve İpek Yolu’nu takip ederek dünya turunu tamamlamak istiyor.

İtalyan Kadın, Hayaline Pedal Basıyor
İtalya’nın sahil kenti Viareggio kentinden bisikleti ile yola çıkan Perla Lazzareschi, sırası ile Hırvatistan, Bosna Hersek, Karadağ, Arnavutluk, Yunanistan ve Türkiye üzerinden İran’a geçecek. İtalyan kadın bisikletçi bugüne kadar 4 bin kilometrenin üzerinde pedal çevirdiğini açıkladı.

Ülkesinde yüzme hocalığı yapan Lazzareschi, yıllar önce bir fabrikada çalışırken bileğini kırdığını ve 5 yıl önce Engelliler Yüzme Olimpiyatlarında şampiyon olduğunu açıkladı.

Dünya turuna çıkmasının nedenini açıklayan Lazzareschi, “Benim hayatımın bir tutkusu. Bisikletsiz yapamıyorum. Bu tur benim büyük turumun bir parçası. İran’da turuma son vereceğim. Eylül ayında tekrar İran’a gelerek dünya turumun ikinci bölümüne devam edeceğim” dedi.

Türkiye’de bulunmaktan çok mutlu olduğunu açıklayan İtalyan bisikletçi Perla Lazzareschi, “Hayatımdaki en iyi insanlarla Türkiye’de karşılaştım. Yardımcı, akıllı ve dostane davranışları çok hoşuma gitti” diye konuştu.

Muğla Enerji Verimliliği ve Çevre Koruma Derneği (ENVERÇEVKO) tarafından bir yıl önce Menteşe’nin Gülağzı Mahallesi’nde yerli ve yabancı uzun yol bisikletçilerin konaklama noktası olarak hizmet veren ‘Bisikletçi Konuk Evi’ni hizmete açtıklarını belirten Dernek Başkanı Feridun Ekmekçi, “Burası dernek ofisi olarak açıldı. Ancak Menteşe Belediyesi’nin destekleri ile bir bölümünü konuk evine çevirdik. Amacımız bisiklet turizmi ile ilgili çalışmalarında misafirlerimize kısa bir mola verdirmek. Burada bir iki gün gibi soğuk havalarda, ya da akşam vakti çadır yeri ararken bize ulaşmaları ve bir ya da iki gün ücretsiz olarak konaklamaları, sıcak bir duş almaları, çay kahve içmeleri, ya da Muğla simidi ile çay içmelerini sağlamak. Bu ofisin açılmasından beri yaklaşık 12-13 kişi yabancı ağırlık bisikletçi ağırladık. Tayvan’dan Çin’e, Amerika’sından Slovakya’sına kadar. Muğla bölgesinin güzel bir tanıtımı oluyor” dedi.

Kaynak: İHA