İstanbul'da 'Kurtkapanı' Uygulaması

İstanbul polisi, bir hafta içerisinde ikinci kez tüm İstanbul genelinde asayiş uygulaması yaptı. Çok sayıda personelin katılımı ile gerçekleştirilen "Kurtkapanı" adı verilen uygulamaya, havadan polis helikopteri, yerden ise özel harekat ekipleri destek verdi.

İstanbul'da 'Kurtkapanı' Uygulaması
İstanbul genelinde 39 ilçede İstanbul polisi tarafından Kurtkapanı 15 asayiş uygulaması gerçekleştirildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Koordinesinde, İlçe Emniyet Müdürlükleri ile Özel Harekat, Narkotik Suçlarla Mücadele, Önleyici Hizmetler, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, Deniz Limanı Şube Müdürlüğü, İstanbul Atatürk Havalimanı Şube Müdürlüğü, Foto Filim Şube Müdürlüğü ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Şube Müdürlüğü personelinin katımıyla 100 noktada 1500 personel ile gerçekleşen uygulamalar sırasında vatandaşlar tek tek kimlik kontrolünden geçirildi. Vatandaşları üst aramasının yanında otomobillerin bagajları da arandı. Bu aramalara özel yetiştirilmiş dedektör köpekler de katıldı.

Polis hem havadan hem karadan uygulama boyunca şehri ablukaya aldı. Uygulamalar sırasında aranması olan ve suç unsuru bulunan şahıslar gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Uygulama noktalarında aramadan geçen vatandaşlar, “Bu uygulamalar bizim için yapılıyor. Sık sık yapılması güvenliğimiz için gerekli” dedi.

Kaynak: İHA