Göçün Zenginlik Olduğunu Resimlerle Anlatacaklar

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından, Türk ve göçmen ilkokul ve ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen 3. Muyu Resim Yarışması'nın bu yılki teması, 'Zenginliğimiz farkındalığımız' olarak belirlendi

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 3. Muyu Resim Yarışması'na başvurular başladı.

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Muyu Resim Yarışması'na, Türk ve göçmen ilkokul ve ortaokul öğrencileri katılacak. Çocukların gözünden göç ve göçün yarattığı zenginliğe dikkati çekmek amacıyla düzenlenen yarışmada, bu yılki tema "Zenginliğimiz farkındalığımız" olacak. Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek yarışmada binlerce çocuk, göçün bir zenginlik olduğunu çizimleriyle anlatacak.

Başvuruların 9 Nisan'a kadar süreceği resim yarışması, iki kategoride düzenlenecek. İlkokul ve ortaokul seviyesinden beşer resmin ödüllendirileceği yarışmada, her iki kategoriden öğrencilere dizüstü bilgisayar, boyama seti ve Muyu Seti hediye edilecek.

Yarışmanın kazananları, 16 Nisan'da "www.goc.gov.tr" ve "www.uyumcocuk.gov.tr" adreslerinden ilan edilecek.

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından 2016'dan bu yana düzenlenen resim yarışmasına, bugüne kadar 5 bini aşkın Türk ve göçmen çocuk resimleriyle katıldı.

- Muyu çocuklara uyumu öğretiyor

Göçmen çocukların Türkiye'ye, Türkiye'deki çocukların da göçmen çocuklara uyum sağlaması, karşılıklı kültürlerin tanınması, çocukların uyum içerisinde yaşaması ve paylaşım yapabilmesi için tasarlanan "Muyu" karakteri, 6-11 yaş arası çocukların dil ve psiko-sosyal gelişimine katkı sağlıyor.

Muyu ve arkadaş karakterlerinin maceralarını içeren hikaye kitapları ve eğitim setleri hazırlanarak bugüne dek 125 bin çocuğa ulaştırıldı. Türkçe, İngilizce ve Arapça hazırlanan hikaye kitapları ve hikayeli boyama kitaplarının yanı sıra motif boyama kitabı, resim defteri, boyama kalemleri ve kalem kutusu gibi ürünlerin yer aldığı setler, her yıl çocuklara ulaştırılıyor.

Halen içeriği zenginleştirilen ve yeni maceraların eklendiği Muyu'nun hikayeleri ve Muyu seti, önümüzdeki yıl 100 bin çocuğa ulaştırılacak. Öte yandan çocukların farklı kültürleri tanıyabileceği ve bilgilerini tazeleyebileceği Muyu Eğlence Kutusu isimli masa oyunu, binlerce çocuğa verilecek.

Kaynak: AA